Za rakovnické radní zaplatí parkovné zdravotně postižení spoluobčané..? - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Za rakovnické radní zaplatí parkovné zdravotně postižení spoluobčané..?

Společnost

Rakovník | Nový parkovací systém, který za několikamiliónovou částku nechali zřídit rakovničtí radní v letošním roce, přinese pro návštěvníky Husova náměstí v Rakovníku mnoho podstatných změn a novinek.

Datum 23. 06. 2018 Autor Rakovnicko

Za rakovnické radní zaplatí parkovné zdravotně postižení spoluobčané..?
Od letošního srpna bude podle zprávy od tiskového mluvčího rakovnické radnice Jiřího Cafourka spuštěn nový modernizovaný parkovací systém na Husově náměstí v Rakovníku, který slibuje několik novinek, mezi které patří scanner registračních značek, který výrazně urychlí vjezd i výjezd ze systému. V rámci automatizace vybírání parkovného má být zrušena výběrčí budka, namísto které budou k výjezdu sloužit dvě závory pro rychlejší odbavení řidičů. Závory se posunou o několik metrů směrem k Pražské bráně a ke stávajícímu přechodu pro chodce, za odbočkou do ulice V Hradbách. V ulici Trojanova se žádné změny nechystají, tzn., že ulice zůstává nadále v režimu pěší zóny s dopravním omezením a povolením k vjezdu jen pro rezidenty a abonenty a v určitou dobu pro zásobování. Na Husově náměstí přibudou 4 platební automaty a na Žižkově náměstí jeden, které budou propojené samostatnou optickou linkou pro bezpečnější a rychlejší přenos dat. Parkovací lístek bude moci návštěvník uhradit kromě hotovosti také bezhotovostní platební kartou. Ztráta parkovacího lístku vyjde návštěvníka na 600,- Kč. 
 
Po zkušebním provozu, při kterém bude zřízeno dočasné kontaktní místo v budově bývalé cestovní agentury (vchod do kanceláře ze Žižkova náměstí) s možností také uhradit parkovné, bude systém dále provozován jako bezkontaktní. Do kanceláře se bude možné dovolat přes vyznačené tlačítko na platebním automatu v případě problému s uhrazením parkovného.
 
Nové závory budou funkční po celý den s tím, že placená doba zůstává zachována od 8:00 do 18:00 hodin. Běžný návštěvník tak po vjezdu po 8. hodině ranní a před 18. hodinou, tedy v placené době, bude muset navštívit platební automat a uhradit parkovací poplatek, jinak se přes závory nedostane. Kompletní provozní dobu najdete níže v dokumentu.
 
Rezidenti a abonenti, kteří mají u své nemovitosti prostor pro parkování obdrží čipovou kartu, kterou umístí na boční okno svého vozidla. Nadále nesmějí parkovat ve vymezené oblasti. Ti, kteří nemají možnost zaparkovat na své nemovitosti, pozemku či stavbě, musí žádat o čipovou kartu nebo známku s označením P a po zaplacení ceny uvedené v ceníku mohou parkovat ve vymezené oblasti. Další omezení a výjimky pro rezidenty a abonenty jsou uvedené v odkaze na dokument níže.
 
Pro držitele průkazů ZTP a TP, kteří měli doposud na rakovnickém náměstí možnost parkování bez poplatku platí nově stejná pravidla jako pro běžné uživatele podle schváleného ceníku, budou tedy platit parkovné.
 
Bez poplatku budou moci ve vymezených oblastech stát vozidla pracovníků rakovnické radnice a městu přidružených organizací, dále policie, celníků, hasičů, zdravotníků a poskytovatelů sociálních služeb a držitelům průkazu ZTP/P, kteří mají trvalý pobyt na území města Rakovník. Úplný přehled najdete v dokumentu níže.
 
Provozní dobu, ceník služeb a návod na používání závorového systému vč. kompletních informací najdete v tomto dokumentu
 
Oficiální návod, ceníky placeného stání a parkovacích známek, pravidla pro vydávání čipových karet spolu s aktualizacemi systému si můžete prohlédnout a prostudovat zde na tomto odkaze (webové stránky Města Rakovník).
 
Máte k systému poznámky? Vyjádřit se a diskutovat o tomto tématu můžete v Komentářích pod tímto článkem nebo v související anketě na našich stránkách Rakovnicko.cz, které jsme k tématu zavedení nového parkovacího sysému na Husově náměstí v Rakovníku připravili. 


M. Elznic, Rakovnicko


 

Diskuze k článku Za rakovnické radní zaplatí parkovné zdravotně postižení spoluobčané..?

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

František Nepil E-mail franta.nepil.email.cz Komentář vložen 18. 09. 2018, 12:38

Mám na věc stejný názor jako v předchozím příspěvku. Měli by se stydět! Než měli starší lidé a důchodci ZTP, tak pracovali a platili daně - teď budou holt platit dál za parkování (v Rakovníku)! To ale není správná cesta ..

Dvořáčková E-mail ruzena.dvorackova [a] seznam.cz Komentář vložen 18. 09. 2018, 11:54

Pokud to chápu, tak každá půlhodina stojí 10,- Kč, to je akceptovatelné pro zravé občany, kteří si pojedou na náměstí nakoupit, či si zajedou na oběd atd..., nakonec je to jejich volba, mohou jet i jinam a neplatit nic. Nějak ale radnice zapomněla, že na náměstí je jediná POLIKLINIKA ve městě, kam MUSEJÍ chodit lidé nemocní a hlavně STAŘÍ !!! Jsou tu praktičtí lékaři, kardiolog, očař - nejnavštěvovanější odbornosti. Takže z vlastní zkušenosti vím, že minimálně 2-3x týdně jedeme s babičkou autem (ZTP - špatně chodí) k doktorovi, kde se čeká někdy i 2 hodiny na příjem a vyšetření, samosebou s doprovodem, protože by to sama v 90 letech nezvládla.
Takže týden parkování stojí podle počtu návštěv od 40,- do 120,- Kč, každopádně je to okolo 300,- Kč za měsíc, a to pro vlastní občany (nikoliv turisty), seniory, kteří se v Rakovníku narodili, celý život tu bydleli a pracovali. Právě pro tyto lidi (hlavně pro ZTP) by měla radnice dělat to nejlepší, ochraňovat je a ne si od nich nechat platit za používání náměstí, které odjakživa bylo centrem města a z logiky věci patří všem Rakovničákům. Pokud by bylo náměstí tak neúnosně navštěvováno turisty, tak bych se nedivila, že chce radnice od nich získat nějaké finance, ale dnes jde hlavně o občany města, kteří náměstí používají a za takouvou samozřejmost musejí platit !! A u držitelů ZTP je to vyloženě ostuda !! Na všech parkovištích po celé Evropě jsou stání pro ZTP vyhrazena a jsou zdarma, a to nejen v Praze, Českém Krumlově, Paříži, Římě atd... a najednou Rakovník si nechá od ZTP platit. Fakt ostuda.

Vašek E-mail proti [a] korupci.cz Komentář vložen 11. 07. 2018, 06:46

Dělají kraviny, kupují koně za miliony, všude beton, prodávají majetek, ty už znovu volit nebudem..