Čeští operátoři podporují Ukrajinu - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 16. duben 2024 | Svátek má Irena

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Čeští operátoři podporují Ukrajinu

Společnost

Čeští operátoři aktualizují přehled volání z ČR na Ukrajinu a roaming českých karet použitých na Ukrajině.

Datum 26. 02. 2022 Autor Rakovnicko

Čeští operátoři podporují Ukrajinu
 
T-Mobile
Společnost T-Mobile informuje, že od 26. února 2022 je možné volat a zasílat sms zprávy na čísla začínající předvolbou +380 zdarma pro zákazníky, kteří mají příbuzné na Ukrajině. Volat a zasílat zprávy zdarma na výše uvedenou předvolbu mohou i zákazníci operátora Kaktus a Mobil.cz. Všechny sazby jsou až do odvolání zrušeny. Veškeré příchozí mezinárodní hovory i SMS jsou vždy zdarma.

 
Vodafone
Stejně tak se k situaci postavil také operátor Vodafone.cz. Od pátku 25.2.2022 navíc společnost Vodafone neúčtuje ani roaming s českým číslem na území Ukrajiny. To znamená, že s číslem českého Vodafonu připojeného do mobilní sítě na Ukrajině jsou volání i SMS zdarma jak na ukrajinská, tak na česká telefonní čísla. Celkový počet hovorů z Česka na Ukrajinu oproti běžnému dni narostl o 900%.

 
O2
Operátor O2 od pátku 25.2.2022 účtuje namísto 24,90 Kč/min. jen 5,98 Kč/min a 1,88 Kč za odeslanou SMS zprávu. Jedná se tedy o stejný tarif, jako volání v rámci Evropské unie. Do zóny EU se rozhodlo Ukrajinu zařadit i slovenské O2, které je dceřinou společostí českého operátora. Zvýhodněné účtování platí i v případě roamingu, kdy s českým číslem na území Ukrajiny voláte, SMSkujete a datujete podle nastavení svého domácího tarifu stejně, jako v kterékoli zemi EU.

 
Sazkamobil
K solidární akci se během pátku 25. února přidal také největší nezávislý virtuální operátor Sazkamobil, který pro své služby využívá mobilní síť Vodafonu. „Sazkamobil v souvislosti s aktuální situací na Ukrajině poskytuje svým zákazníkům bezplatné volání a posílání SMS do této země. Podmínky platí až do odvolání,“ upřesnil ve svém vyjádření virtuál.

 
BLESKmobil
Také společný virtuál O2 a vydavatelství Czech News Center upravuje ceny volání do zahraničí. Sazby od soboty 26. února zlevňují ze stávajících 10 Kč/min. na cenu jako volání do EU, tzn. 5,98 Kč/min. 
Cena v roamingu se mění ze 42 Kč/min. na 2,50 Kč/min. Stejně tak se mění i ceny SMS a MMS – vše jako v zóně EU. Úpravy v cenách roaomingu budou u virtuála platit od pondělka 28. února.


Zdroj: mobilmania.zive.cz