Rakovnická Masarykova nemocnice má nový počítačový tomograf - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 18. duben 2024 | Svátek má Valérie

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnická Masarykova nemocnice má nový počítačový tomograf

Zdraví

Rakovník / Lékaři Masarykovy nemocnice v Rakovníku mají k dispozici nové technické vybavení, od 11. února byl po zkušebním provozu slavnostně uveden do provozu nový špičkový počítačový tomograf (CT).

Datum 21. 02. 2015 Autor Rakovnicko

Rakovnická Masarykova nemocnice má nový počítačový tomograf
Po měsíčním zkušebním provozu mohou lékaři rakovnické Masarykovy nemocnice pracovat již na novém technickém vybavení nemocnice a tím je nové CT (počítačový tomograf) typu Siemens SOMATOM Perspective 128. Jedná se o model, který se řadí mezi světovou výkonnostní špičku ve své kategorii a jeho provoz na Radiodiagnostickém oddělení Masarykovy nemocnice v Rakovníku byl zahájen ve středu 11. února slavnostním aktem za přítomnosti zástupců vedení nemocnice i města Rakovníku.
 
Rakovnická nemocnice investuje do nových moderních lékařských přístrojů a léčebných metod, aby svým pacientům nabídla co nejkomfortnější, nejrychlejší a především nejpřesnější vyšetření pro následné operační zákroky. „Naše přístroje jsou na velmi vysoké technické úrovni a lékaři i další zdravotnický personál je vyškolen pro jejich přesné a spolehlivé ovládání.“ uvedl jednatel společnosti PRIVAMED Healthia, Ing. Jaromír Bureš.
 
CT přístroj využívá rentgenového záření, zobrazuje vyšetřovanou oblast v tenkých rovinách (řezech). Pacient během vyšetření obdrží dávku rentgenového záření, která je řádově vyšší, než při provedení klasického rentgenového snímku. Díky tomuto modelu jsou skenovací časy opět kratší, převážná část vyšetření se tak vejde již do deseti sekund. Další výhodou nového CT je značné snížení potřebné dávky záření pro pacienta. Počítačový tomograf SOMATOM Perspective 128 umožňuje snížit dávku záření na minimum při zachování diagnostické kvality obrazů.
 
„Naše moderní CT pracoviště může díky tomuto přístroji nabízet celé spektrum diagnostických výkonů – vyšetření hlavy, krku, hrudníku, břicha, páteře a dle potřeby i končetin včetně 3D rekonstrukcí skeletu. Ze specializovaných výkonů budeme následně provádět CT enterografii, virtuální kolonoskopii, angiografická vyšetření tepen a bioptické odběry vzorků pro histologická vyšetření,“ vysvětluje primář odd. RTG MUDr. Olexandr Zubkovsky.
 
Vlastnosti nového CT přístroje instalovaného v Masarykově nemocnici shrnuje Vratislav Švorčík, ředitel divize Healthcare společnosti Siemens, která nový model do nemocnice dodala: „SOMATOM Perspective 128 je vybaven nejnovějšími technologiemi a přitom je zkonstruován tak, aby obsáhl požadované klinické portfolio (tedy možné oblasti prováděných vyšetření) a zvýšil efektivitu pracoviště. Tato instalovaná verze 128-vrstvého přístroje má vynikající poměr výkonu a ceny při zachování výborné kvality zobrazení a rychlosti vyšetření.“


Zdroj: Masarykova nemocnice Rakovník


 

Diskuze k článku Rakovnická Masarykova nemocnice má nový počítačový tomograf

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.