Mimořádná opatření v souvislosti s onemocněním COVID-19 - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Mimořádná opatření v souvislosti s onemocněním COVID-19

Zdraví

Město Rakovník / Po dnešním jednání Bezpečnostní rady státu bylo rozhodnuto o přijetí dalších dvou mimořádných opatření v souvislosti s šířením onemocnění COVID-19. Zakázány byly všechny hromadné akce, kde je najednou více než 100 osob. Dále byla zakázaná výuka na základních, středních, vysokých i vyšších odborných školách.

Datum 10. 03. 2020 Autor Rakovnicko

Mimořádná opatření v souvislosti s onemocněním COVID-19
S účinností od 10. března 2020 od 18 hodin se zakazují divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, ochutnávky, trhy a veletrhy, a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob, a to do odvolání tohoto mimořádného opatření. Mimořádné opatření bylo vydáno Ministerstvem zdravotnictví ČR pod č. j. MZDR 10666/2020-1/MIN/KAN ze dne 10. 3. 2020.
 
Zároveň se s účinností od 11. března 2020 zakazuje osobní přítomnost žáků a studentů na základním, středním a vyšším odborném vzdělávání a na vysokých školách. Mimořádné opatření bylo vydáno Ministerstvem zdravotnictví pod č. j. MZDR 10676/2020-1/MIN/KAN ze dne 10. 3. 2020.
 
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví České republiky (https://www.mzcr.cz/dokumenty/mimoradna-opatreni-ministerstva-zdravotnictvi-zakazuji-konani-hromadnych-akci-na_18698_1.html)
 
Mimořádné opatření k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 - zákaz konání akcí nad 100 osob najdete ZDE.
 
Mimořádné opatření k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 - uzavření základních, středních a vysokých škol najdete ZDE.
 
Města Rakovník se zákaz dotkne následujícím způsobem:

Školská zařízení

Od středy 11. 3. 2020 budou do odvolání uzavřeny všechny základní a střední školy v Rakovníku. Mateřských škol se zákaz prozatím netýká.
 

Kultura

Přednáška „Dakar – dobrodružství s cejchem smrti“, která se koná dnes od 19:00 hodin v Tylově divadle, se ještě uskuteční. Všechny další kulturní akce pořádané Kulturním centrem Rakovník, které se uskuteční v následujících 14 dnech, se prozatím ruší. O náhradních termínech se bude jednat a bude o nich informovat KC Rakovník. Zakoupené vstupenky zůstanou v platnosti.
 
Provoz kina bude omezen na počet diváků v sále na max. 90 lidí. Pokladna bude otevřena vždy pouze 1 hodinu před představením. Předprodej na další pořady je zatím do odvolání pozastaven. Premiéry filmů „3 Bobule a Princezna zakletá v čase“ jsou odloženy.
 
Situace bude opětovně vyhodnocena za týden.
 
Mimořádné opatření obdrželo také Muzeum T. G. M. Rakovník, Rabasova galerie Rakovník a Městská knihovna Rakovník.
 

Aquapark Rakovník

Aquapark Rakovník bude od středy 11. 3. 2020 do odvolání uzavřen. Uzavření bazénu se využije pro provedení kompletní sanitace (která by jinak proběhla první týden v září), vyčištění prostor bazénu a k řešení reklamačních řízení, která nelze uskutečnit během plného provozu.
 
Situace bude opětovně vyhodnocena za týden.
 

Sportovní zařízení

Sportovní kluby, které hospodaří s majetkem města, obdržely mimořádné opatření č. j. MZDR 10666/2020-1/MIN/KAN ze dne 10. 3. 2020 vydané Ministerstvem zdravotnictví ČR s uložením, aby byl důsledně dodržován zákaz obsažený v tomto opatření.
 
Následná opatření řeší zařízení individuálně.
 

Masarykova nemocnice Rakovník

Od 10. 3. 2020 do odvolání platí zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních nemocnice. 
 
Více informací najdete na webových stránkách rakovnické nemocnice.
 
(https://www.nemorako.cz/)
 

Městské trhy

Městské trhy se mají konat ve čtvrtek 19. 3. 2020. O uskutečnění trhů se rozhodne příští týden.
 
Doporučení Ministerstva zdravotnictví občanům ČR a dalším osobám přijíždějícím z Itálie či z jiných oblastí s vysokým počtem onemocnění COVID-19
Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci Ministerstvo zdravotnictví doporučuje cestovatelům, kteří pobývali v období od poloviny února 2020 v regionech Emilia-Romagna, Lombardie, Piedmont a Veneto, či v jiných oblastech s vysokým počtem onemocnění vyvolaných novým koronavirem, aby v následujících 14 dnech po opuštění daného regionu sledovali svůj zdravotní stav se zaměřením se na příznaky počínajícího respiračního onemocnění (především horečka nad 38 st. C, dýchací obtíže, kašel) a 2krát denně si měřili tělesnou teplotu.
 
Po návratu z uvedených regionů pečlivě sledujte svůj zdravotní stav. V případě výskytu výše uvedených příznaků respiračního onemocnění zůstaňte doma, omezte kontakt s ostatními osobami a telefonicky kontaktujte telefonní linku 112, operátor této linky Vám zprostředkuje kontakt s pracovníky místně příslušné krajské hygienické stanice, kteří Vám sdělí další postup k zajištění Vašeho vyšetření a prevence eventuálního šíření nákazy.
 
Důsledně dodržujte zásady respirační hygieny, často si myjte ruce mýdlem a vodou, používejte dezinfekční prostředky s plně virucidním účinkem.
 
Více informací najdete na webu Středočeského kraje nebo na portále krizového řízení (https://pkr.kr-stredocesky.cz/pkr/). V provozu jsou také následující infolinky Krajská hygienická stanice Středočeského kraje: 771 137 070 (7 dní v týdnu od 7:00 do 19:00) a 736 521 357 (v pracovní dny od 7:00 do 9:00). Na tyto linky, prosíme, neposílejte SMS.
 
Datum vložení: 10. 3. 2020 13:46
Datum poslední aktualizace: 10. 3. 2020 15:43

 
Zdroj a další informace najdete zde: Město Rakovník