Růžena Macháčková z rakovnické nemocnice vyhlášena Sestrou roku - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 28. duben 2024 | Svátek má Vlastislav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Růžena Macháčková z rakovnické nemocnice vyhlášena Sestrou roku

Zdraví

Rakovník | Sestrou roku v kategorii „Celoživotní přínos pro ošetřovatelství“ se stala sestra Bc. Růžena Macháčková z Nemocnice Rakovník.

Datum 16. 10. 2023 Autor Rakovnicko

Růžena Macháčková z rakovnické nemocnice vyhlášena Sestrou roku
     Sestrou roku v kategorii „Celoživotní přínos pro ošetřovatelství“ se stala sestra Bc. Růžena Macháčková z Nemocnice Rakovník. Vyhlášení této kategorie se ujala paní Dagmar Havlová a ocenění jí předal ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Stalo se tak ve čtvrtek na Galavečeru v Praze v kinosálu Lucerna, kterého se kromě 7 finalistů účastnilo i téměř 500 hostů.

   Růžena Macháčková pracuje v rakovnické nemocnici 3 roky na očkovací ambulanci a také jako zástup na urologické ambulanci. Zároveň externě pomáhá v oddělení kvality péče. Ve zdravotnictví pracuje 50 let a prošla všemi pozicemi od řadové sestry u lůžka přes pozice staniční, vrchní i hlavní sestry. Během života zvládla tři atestace a každou změnu bere jako profesní posun. Aktivně se podílela a stále podílí na výuce studentů a zajímá se o nové poznatky v oboru. 

   „Do Sestry roku jsem ji nominovala já, protože za 20 let svého působení ve zdravotnictví jsem poznala mnoho skvělých sester, ale paní Macháčková mě uchvátila jako člověk, který za 50 let ve zdravotnictví si dokázal udržet mladého ducha, pozitivní přístup k pacientům i spolupracovníkům a celý život bojoval za prestiž sesterského povolání. Zároveň jsem v ní viděla inspirativní osobnost pro nás všechny ostatní sestry. Za její práci (nejen tu rakovnickou) jí velice děkuji a doufám, že v našich řadách bude ještě dlouho působit a motivovat nás,“ uvedla hlavní sestra rakovnické nemocnice Markéta Palková. 

   „Na práci sestřičky Macháčkové velmi hrdý. Jsem rád, že jsem měl tu čest jí poznat, velmi si jí vážím nejen jako zdravotníka, ale i osobnosti. Upřímně jí k zaslouženému ocenění blahopřeji a přeji jí další dlouhá léta, při kterých bude stále fyzicky i duševně tak aktivní,“ řekl ředitel rakovnické nemocnice Ondřej Dostál.

   Sestra Macháčková je samozřejmě ráda a poctěna. „Je to krásné završení mé profesní dráhy a kariéry, taková třešnička na dortu v době, kdy už jsem to nečekala. Děkuji moc paní Pálkové, že tak pěkně uchopila můj příběh a nominovala mne na toto ocenění. Je to moc krásný pocit.“

Kontakt
mgr. Markéta Palková,
hlavní sestra,
tel: 313 525 253
mail: palkova@nemorako.cz