Novinky z rakovnické radnice - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 26. duben 2024 | Svátek má Oto

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Novinky z rakovnické radnice

Společnost

Inovace webových stránek | Rekonstrukce chodeb, šaten a sprch na 3. ZŠ Rakovník | Výměna plynových kotlů v DDM Čermákovy sady | Výměna dveří v MŠ V Hradbách odložena | Konšelský tuplák již v sobotu | Sebeobrana pro ženy.

Datum 23. 05. 2019 Autor Rakovnicko

Novinky z rakovnické radnice
Inovace webových stránek
Web města se dočká inovace, která proběhne ve dvou krocích. Obsahem prvního kroku bylo zajištění snadného vyhledávání na stávajících webových stránkách pro veřejnost a pro administrátora (viz nařízení GDPR) a instalace SSL certifikátu, který nastavuje zabezpečovací protokol HTTPS. Druhý krok je samotná změna vzhledu, rada města proto rozhodla objednat u Galileo Corporation s.r.o., Chomutov, modernizaci webových stránek města za celkovou cenu 122 500,- Kč bez DPH.
 
Rekonstrukce chodeb, šaten a sprch na 3. ZŠ Rakovník
Na 3. ZŠ Rakovník proběhne u tělocvičny rekonstrukce chodeb, sprch a šaten. Jedná se o zednické a obkladačské práce, demontáže starých sprchových kabin a výstavba nových sprchových koutů. Rekonstrukci provede společnost MAZURSTAV s.r.o., Kněževes, za celkovou cenu 371 414,62 Kč vč. DPH. Stavba bude provedena v termínu 1. 7. 2019 – 16. 8. 2019.
 
Výměna plynových kotlů v DDM Čermákovy sady
V objektu DDM Čermákovy sady je v současné době zajištěno vytápění za pomoci dvou plynových kotlů, které byly pořízené v roce 1994. Tyto kotle za minulé topné období vykazovaly několik závažných poruch. Opravy postupně narůstají a vzhledem k stáří kotlů není efektivní dále kotle za těchto podmínek udržovat. Proto rada města rozhodla objednat u Rakoplynoservis s.r.o., Rakovník, výměnu plynových kotlů v budově čp. 2129 (DDM) v Rakovníku za cenu 238 319,- Kč včetně DPH.
Při instalaci nových kotlů je třeba provést celkovou úpravu rozvodů kotelny včetně odkouření. 
 
Výměna obložkových dveří v MŠ V Hradbách odložena
Dne 26. 04. 2019 jsme obdrželi email se sdělením, že firma, která měla provézt výměnu a montáž obložkových dveří v 1. MŠ V Hradbách 188, odstupuje od smlouvy z důvodu nepotvrzení termínu dodání dveří a obložek od dodavatele. Vzhledem k tomu, že výměna dveří měla proběhnout během letních prázdnin, tato akce se odkládá do dalšího roku.
 
Konšelský tuplák již v sobotu
Již tuto sobotu se na radničním dvoře uskuteční pivní slavnosti Konšelský tuplák. Čeká na vás 16 pivovarů z okolí Rakovnicka a 6 folkových kapel. Brány radničního dvora budou otevřeny od 11:30 hodin, vstupné činí 100,- Kč. Prvních 300 návštěvníků dostane ke vstupnému třetinkovou sklenici na ochutnávku piv s gravírovaným logem slavností, pro dalších 400 návštěvníků jsou připraveny sklenice bez loga. V areálu bude připravena „myčka“ sklenic, abychom co nejvíce omezili používání plastových kelímků.

Časový harmonogram kapel:
12:00 – 13:00 Žížeň Band
13:00 – 14:30 Přestávka (v tuto dobu bude probíhat pochod Sokolů na Husově náměstí)
14:30 – 16:00 Hradní duo
16:30 – 17:30 Jaroslav Samson Lenk
17:45 – 18:45 Rakovnickej potok
19:15 – 20:15 Rychtáři
21:00 – 22:00 AG Flek
Časy jsou orientační. 
 
5. zasedání zastupitelstva města
Další zasedání zastupitelstva města se uskuteční v pondělí 17. 6. 2019 od 17:00 hodin v Domě osvěty v Rakovníku.
 
Sebeobrana pro ženy
Městská policie Rakovník pořádá ve spolupráci s Judo club Praha seminář zaměřený na sebeobranu pro ženy. Uskuteční se 28. 5. 2019 v tělocvičně 2. ZŠ. Začátek semináře je v 17:00, vstup je zdarma a pouze pro ženy. Vhodná je sportovní obuv na přezutí a pohodlný oděv. Na místě bude otevřena šatna, kde bude možnost se převléci. Celá akce se uskuteční pod záštitou starosty města.


Zdroj: Město Rakovník
 

Diskuze k článku Novinky z rakovnické radnice

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.