Novinky z rakovnické radnice - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 26. duben 2024 | Svátek má Oto

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Novinky z rakovnické radnice

Společnost

Tiskové zprávy Města Rakovník, konané 16.5.2018 | Dotace pro TJ Sokol Rakovník | Postup prací na 1. ZŠ Rakovník | Piano se vrátí do průjezdu radnice | Částečná uzavírka silnice druhé třídy | Sjednocení povrchů cyklotrasy č. 303.

Datum 18. 05. 2018 Autor Rakovnicko

Novinky z rakovnické radnice
Dotace pro TJ Sokol Rakovník
Rada města rozhodla poskytnout dotaci z rozpočtu města Rakovníka ve výši 15 000,- Kč Tělocvičné jednotě Sokol Rakovník na Promenádní koncert k 100. výročí vzniku Československé republiky v roce 2018. Koncert se uskuteční dne 8. září 2018 od 10:00 do 11:00 hodin v altánu V Čermákových sadech v Rakovníku. Účinkovat bude Městská hudba Kolín Františka Kmocha.
 
Postup prací na 1. ZŠ
V současné době probíhají práce na opravě střechy a fasády 1. ZŠ. Ve čtvrtek 26. 4. 2018 byly demontovány hodiny v průčelním rizalitu, které budou nahrazeny novým ciferníkem v černé barvě a zlatými ručičkami. Společnost L. Hainz, spol. s. r. o., která bude repasi provádět, odvezla také hodinový stroj zn. Hainz, který bude dílensky modernizován a opět instalován do půdního prostoru. Nyní je ke kompletnímu dokončení staré části školy nutno zajistit odbornou repasi vstupních dveří. Na základě průzkumu trhu provede renovaci vstupních dveří v historické budově 1. ZŠ Rakovník společnost ALTRYSS s.r.o. za cenu 114 500,- Kč bez DPH.
 
Piano se vrátí do průjezdu radnice
V rámci projektu „Piana na ulici“ bude opět umístěno piano do radničního průjezdu. K zimnímu spánku se poté uloží 31. 10. 2018.
 
Částečná uzavírka silnice druhé třídy
Od 21. 5. 2018 do 21. 8. 2018 bude probíhat částečná uzavírka silnice č. II/237 v Rakovníku, přes Lišanský potok (u čerpací stanice Robin Oil), z důvodu opravy mostu (oprava mostních závěrů mostu). Provoz bude zajištěn světelnými signalizačními zařízeními.
 
Sjednocení povrchů cyklotrasy č. 303
V rámci postupné opravy účelových komunikací na cyklotrase č. 303 Rakovník – Křivoklát, na Rakovnickém okrese došlo k dohodě na možné koordinaci s městysem Pavlíkov a obcí Lašovice. Rada města proto rozhodla objednat rekonstrukci zhruba 200 m úseku ve vlastnictví města Rakovník, kterou provede firma Froněk spol. s r. o. za cenu 149 730,- Kč bez DPH. Úseky cyklotrasy budou nově opatřeny asfaltovým povrchem, čímž budou nově propojeny zpevněné úseky z Rakovníka až do Pustovět.


ZdrojBA Jiří Cafourek, DiS. tiskový mluvčí, Městský úřad Rakovník