Novinky z rakovnické radnice - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 26. duben 2024 | Svátek má Oto

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Novinky z rakovnické radnice

Společnost

Rakovník | Dotace v oblasti životního prostředí, kultury a prevence sociálně patologických jevů / Dar pro Nadačí fond Gaudeamus / Souhlas s přijetím daru - 1. MŠ / Rekonstrukce oplocení a vstupu do areálu SK Rakovník / ZŘ - výměna oken a dveří 1. ZŠ Rakovník / Akce Ukliďme Česko / Prodej budovy - Tyršova 437.

Datum 17. 03. 2017 Autor Rakovnicko

Novinky z rakovnické radnice

Tisková zpráva z 15. 3. 2017


Dotace v oblasti životního prostředí, kultury a prevence sociálně patologických jevů
Radní se na své poslední schůzi opět zabývali poskytnutím dotací pro rok 2017. Tentokrát se jednalo o oblasti životního prostředí, kultury a prevence sociálně patologických jevů. V rámci dotací v oblasti životního prostředí rozdělili mezi žadatele částku 180 tis. Kč, v oblasti kultury rozdělili 555 tis. Kč a v oblasti prevence sociálně patologických jevů rozdělili 150 tis. Kč. O dalších dotacích z oblasti kultury, v celkovém objemu 325 tis. Kč, ještě budou rozhodovat zastupitelé.
 
Dar pro Nadační fond Gaudeamus
Rada města, stejně jako v předchozích letech, rozhodla podpořit Nadační fond Gaudeamus Cheb, který letos pořádá již XXVI. ročník dějepisné soutěže studentů gymnázií z ČR a SR. Na podporu této soutěže rozhodli radní přispět částkou 3 tis. Kč.

Souhlas s přijetím daru – 1. MŠ 
Rada města udělila ředitelce 1. MŠ Rakovník souhlas k přijetí účelově určeného peněžního daru ve výši 10 tis. Kč od společnosti CONSENTA, s. r. o., Praha 1. Tento dar bude použit na rekonstrukci sociálního zařízení v přízemí školy.

Rekonstrukce oplocení a vstupu areálu SK Rakovník
Rada města rozhodla vypsat zadávací řízení na opravu vstupu a oplocení areálu SK Rakovník. Projekt, který zpracoval Ing. arch. Zuska, byl odevzdán v září loňského roku. Předpokládané náklady jsou cca 380 tis. Kč vč. DPH.
 
Zadávací řízení – výměna oken a dveří 1. ZŠ Rakovník
Rada města rozhodla vypsat veřejnou zakázku týkající se výměny oken a dveří 1. ZŠ Rakovník. Předpokládáme, že samotná výměna se realizuje v průběhu letních prázdnin tak, aby došlo k co možná nejmenšího zásahu do chodu školy. Předpokládané náklady jsou zhruba 9 mil. Kč.
 
Ukliďme Česko
Rakovník se i v letošním roce přidá k celorepublikové akci „Ukliďme Česko“. Akce se v Rakovníku uskuteční v sobotu 8. dubna a zájemci se mohou hlásit na internetových stránkách akce - http://www.uklidmecesko.cz/event/14345, sraz aktérů bude v 9 hodin před radnicí.

Prodej budovy – Tyršova 437
Rada města doporučila zastupitelstvu města odprodat budovu v Tyršově ulici čp. 437, která byla dlouhodobě nevyužívaná. Budova byla nabízena k prodeji od října 2015, minimální stanovená cena prodeje byla 6 mil. Kč. Za celou dobu zveřejňování prodeje se nyní přihlásil jediný zájemce, který za budovu nabízí 6 005 000 Kč.


Zdroj: Bc. Alida Štulajterová, MěÚ Rakovník