Změny ceníku placeného stání a parkovacích známek na rakovnickém náměstí - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 25. duben 2024 | Svátek má Marek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Změny ceníku placeného stání a parkovacích známek na rakovnickém náměstí

Společnost

Rakovník / S účinností od 1. ledna 2016 se mění ceny za stání a parkování na Husově náměstí v Rakovníku. Podrobnosti najdete v tomto článku.

Datum 13. 01. 2016 Autor Rakovnicko

Změny ceníku placeného stání a parkovacích známek na rakovnickém náměstí
Rada města Rakovníka schválením nového „Ceníku placeného stání a parkovacích známek v oblastech města Rakovníka vymezených platnými nařízeními města Rakovníka“ s účinností od 1. 1. 2016 zvýhodnila krátkodobé stání na Husově náměstí. Do 10 minut je nyní stání zcela zdarma pro všechny vozidla. Při stání vozidla do 30 minut zaplatí řidič 10,- Kč (do konce roku platil 20,- Kč), za každých dalších 30 minut také 10 Kč až do 90 minut. Např. za stání na Husově náměstí po dobu 1,5 hodiny zaplatí řidič 30,- Kč (do konce roku platil 50,- Kč), za 2 hodiny stání zaplatí 50,- Kč (do konce roku platil 60,- Kč), za 2,5 hodiny stání zaplatí 80,- Kč (do konce roku platil také 80,- Kč). Nad 2,5 hodiny stání je již cena vyšší než v minulosti. Např. za 3 hodiny stání zaplatí řidič v současné době 110,- Kč (do konce roku platil 90,-Kč), za 4 hodiny stání zaplatí 170,- Kč (do konce roku platil 120,- Kč) atd.

Schválením nového ceníku je umožněno stání vozidel nejen osob se zdravotním postižením ZTP, ZTP/P a integrovaného záchranného systému tak jako doposud, ale také vozidlům poskytovatelů sociálních služeb, poskytovatelů zdravotnické dopravní služby, poskytovatelů přepravy pacientů neodkladné péče a vozidlům havarijních čet při odstraňování poruch dodávek elektrické energie, vody, plynu, tepla nebo kanalizace. V neposlední řadě také vozidlům právnických osob zřízených a založených městem Rakovníkem a vozidlům města Rakovníka.

Radou města bylo v minulém období uděleno 259 výjimek z ceníku a pravidel pro vydávání a používání parkovacích karet pro placené stání v oblastech města Rakovníka vymezených platnými nařízeními města Rakovníka. Všechny výjimky byly k 31. 12. 2015 zrušeny. Podstatná část z nich v současné době nemá opodstatnění, protože se jedná o vozidla, která mají dle nově schváleného ceníku stání bez poplatku (cca 60 výjimek), u části pominuly důvody pro jejich vydání a část už nebyla v souladu s právními předpisy (jednalo se zejména o povolování výjimek osobám, které nesplňovaly status rezidenta nebo abonenta podle §23 odst. (1) písm. c) zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů).

V současné době je rada města připravena v jednotlivých případech nově posoudit předložené žádosti o udělení výjimek, případně přijmout další opatření, která zabezpečí opodstatněné požadavky.



Zdroj: Město Rakovník

Diskuze k článku Změny ceníku placeného stání a parkovacích známek na rakovnickém náměstí

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.