Rakovnické krimi zprávy - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnické krimi zprávy

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv za uplynulé období.

Datum 14. 05. 2014 Autor Rakovnicko

Rakovnické krimi zprávy

 Jel na jízdním kole pod vlivem alkoholu 

 
Dne 7.5.2014 v 17.30 hodin byl na silnici mezi obcemi Oráčov a Jesenice v místech u kamenolomu Oráčov zastaven kontrolován šestačtyřicetiletý cyklista na jízdním kole, který jezdil ze strany na stranu po silnici ve směru od Oráčova směrem na Jesenici, čímž bezprostředně ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Při prováděné kontrole byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kdy cyklista této zkoušce odmítl podrobit. Dále byl vyzván k lékařskému vyšetření s odběrem krve, moči nebo biologického materiálu, kdy se tomuto také odmítl podrobit. Cyklista doznal požití několika rumů, grogů a piv. Tímto jednáním je řidič jízdního kola podezřelý ze spáchání přestupku. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem byla cyklistovi zakázána další jízda na jízdním kole.
 
Vloupání do rekreačního objektu 
 
Dne 8.5.2014 přijali na OOP Nové Strašecí oznámení  o vloupání do rekreačního objektu v k. o. Mšecké Žehrovice. Pachatel do objektu vnikl v době od 5.4.2014 do 8.5.2014. Z objektu odcizil rychlovarnou konvici Moulinex. Jednáním způsobil škodu na poškození ve výši 1 300 Kč a škodu na odcizení ve výši 1 300 Kč.
 
Vloupání do sklepní koje
 
Pachatel v době od 08:00 hodin dne 6.5.2014 do 18:45 hodin dne 7.5.2014 v Rakovníku v ulici Školní  vnikl do vnitřních částí domu a poté do sklepních prostor. V těchto prostorách poškodil troje dveře a vnikl do jedné ze sklepních kojí, ze které odcizil pánské jízdní kolo Merida, bíločeročervené barvy včetně vybavení, přilbu s rukavicemi na kolo, tepelný ventilátor, příklepovou vrtačku Narex, potraviny, drogistické zboží, nádobí a kolečkové brusle. Krádeží byla způsobená škoda ve výši 14 500 korun. 
 
Řídil pod vlivem návykové látky 
 
Dne 10.5.2014 prováděla hlídka OOP Nové Strašecí hlídkovou činnost v obci Nové Strašecí v ulici ČSL. Armády. Z těchto míst odjíždělo vozidlo Fiat, které hlídka zastavila v ulici Komenského náměstí. Vozidlo řídil třiapadesátiletý muž z Kladna, který uvedl, že požil alkohol před tím, než usedl za volant vozidla. Provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger bylo řidiči naměřeno 2,12 promile alkoholu v dechu. Řidiči byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz.
 
Řídil pod vlivem návykových látek 
 
Dne 11.05.2014 ve 14:20 hodin bylo hlídkou OOP Hořesedly v obci Kněževes v ulici Pražská kontrolováno  vozidlo VW Golf, které řídil dvacetiletý muž. Ten na výzvu policistů předložil doklady potřebné pro řízení a provoz motorového vozidla. Následně se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Dále byl řidič vyzván k podrobení se testu na přítomnost jiných návykových látek s čímž souhlasil, kdy test byl proveden jednorázovým testem DrugWipe 5S s pozitivním výsledkem na Cannabis. Řidič doznal, že dne 10.05.2014 v dopoledních hodinách vykouřil půl cigarety marihuany, kdy tuto užívá pravidelně 2x až 3x za týden. Poté byl řidič vyzván k podrobení se lékařského vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil v Masarykově nemocnici v Rakovníku. Tímto jednáním se řidič dopustil přestupku, byl na místě zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. 
 
Dne 11.05.2014 v 18:20 hodin byl hlídkou OOP Hořesedly v rámci BESIP v obci Lišany předepsaným způsobem zastaveno vozidlo BMW 316, jedoucí ve směru od Krupé na Rakovník. Toto vozidlo řídil dvaatřicetiletý muž z Rakovníka. Na výzvu policistů předložil doklady potřebné pro řízení a provoz motorového vozidla. Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce a testu na jiné návykové látky. Dechová zkouška byla negativní, test prokázal pozitivní výsledek na Cannabis a Amphetamines/Methamphetamines. Poté byl řidič vyzván k podrobení se lékařského vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu, kdy toto po poučení odmítl. Policistům doznal, že přibližně jednou za 14 dní kouří marihuanu, kterou naposledy užil dne 03.05.2014 ve večerních hodinách. Policisté dále zjistili, že vozidlo ne má platnou technickou kontrolu. Tímto jednáním se řidič dopustil dvou přestupků. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. 

Vloupání do garáže 

Rakovník Dne 11.5.2014 v 11:30 hodin přijali policisté OOP Rakovník oznámení ve věci vloupání do garáže v obci Rakovník v ulici Dukelských hrdinů. Pachatel do garáže vnikl a prohledal ji a odcizil kompresor Atmos. Jednáním pachatele byla způsobena škoda ve výši 15 000 korun. 

Vloupání do rekreační chaty 

Dne 12.5.2014 v 10:15 hodin přijali policisté OOP Roztoky oznámení ve věci pokusu vloupání do rekreačního objektu v k.o. Zbečno v místě zvaném Klíčanské údolí. Pachatel se pokusil do objektu vloupat v době od 29.4.2014 do 12.5.2014. Pachatel tímto jednáním způsobil škodu ve výši 500 korun. 

Mařil úřední rozhodnutí 

Dvaatřicetiletý muž z Chrášťan dne 12.5.2014 po 23:00 hodině v Rakovníku v ulici Dukelských hrdinů řídil vozidlo Opel Astra i přes tu skutečnost, že má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel platný do konce měsíce roku 2016. Tento zákaz mu byl uložen rozhodnutím Okresního soudu v Rakovníku. Svým jednáním tak jako řidič mařil nebo podstatně ztěžoval výkon rozhodnutí soudu nebo jiného orgánu veřejné moci tím, že vykonával činnost, která mu takovým rozhodnutím byla zakázána nebo pro kterou mu bylo odňato příslušné oprávnění podle jiného právního předpisu. Tímto jednáním naplnil skutkovou podstatu trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání za což mu hrozí až dvě léta za mřížemi.


Zdroj: nprap. Lenka Křišťálová, policejní mluvčí
 

Diskuze k článku Rakovnické krimi zprávy

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.