Rakovnické krimi zprávy - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 25. duben 2024 | Svátek má Marek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnické krimi zprávy

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv za uplynulé období.

Datum 23. 04. 2014 Autor Rakovnicko

Rakovnické krimi zprávy

Krádež nafty 

Dne 22.4.2014 přijali policisté obvodního oddělení P ČR Hořesedly oznámení ve věci vloupání do objektů a krádeže nafty. Pachatel v době od 19.4.2014 do 22.4.2014 vnikl do objektu v obci Hořesedly, kde ze zde volně stojících pracovních zemědělských strojů odcizil bez užití násilí celkem 320 litrů motorové a velkou Gola sadu Tona. Uvedeným jednáním byla způsobená škoda přesahující 19 000 korun. 

Naftu místo do služebního vozidla tankoval do svého 

Pětadvacetiletý muž je podezřelý, že v době od 18.02.2014 do 18.3.2014 jakožto zaměstnanec jedné v Rakovníku, měl svěřené služební vozidla a tankovací kartu. Při tankování do těchto služebních vozidel současně odebíral pohonné hmoty -  motorovou naftu, pro osobní užití. Při tomto jednání byl přistižen, doznal se a přislíbil uhrazení vzniklé škody. Závazek, ale nedodržel, a ze vzniklého dluhu neuhradil žádnou část. Jeho jednáním byla způsobená škoda přesahující výši 110 000 korun. Případem se zabývají policisté obvodního oddělení Rakovník. 

 

 

Řidič měl pozitivní test na drogy a ve vozidle měl zbraň 

 
Dne 20.04.2014 v odpoledních hodinách v obci Žďár hlídka policistů OOP Jesenice zastavila a kontrolovala vozidlo Škoda 135 L Pic-up, které řídil třiatřicetiletý řidič. Ten hlídce předložil potřebné doklady pro řízení motorového vozidla. Řidič byl poté hlídkou OOP Jesenice vyzván k provedení dechové zkoušky, ta byla negativní. Po té byl řidič vyzván k podrobení se orientačnímu testu na drogy, s čímž řidič souhlasil a dobrovolně se tomuto testu podrobil. Tento test byl pozitivní na látku Canabis, Amphetamines Methamphetamines, Cocaine, Opiathes. Řidice policisté vyzvali k odběru biologického materiálu a lékařskému vyšetření v Masarykově nemocnici v Rakovníku z důvodu podezření ovlivnění návykovou látkou, kterému se dobrovolně podrobil. Řidiči byla zakázaná další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. Řidič porušil zákon, a tím je podezřelý ze spáchání přestupku. 
Policisté provedli u řidiče kontrolu vozidla, kdy mu na podlaze za sedadlem řidiče nalezli krátkou střelnou zbraň. Vzhledem k tomu, že řidič není držitelem zbrojního průkazu pro žádnou skupinu, byly na OOP Jesenice zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené ozbrojování, za které hrozí řidiči až dvě léta vězení. 
 

Požár kůlny Krupá

 
Dne 19.4.2014 v odpoledních hodinách na základě oznámení vyjela hlídka OOP Hořesedly do obce Krupá, kde došlo k požáru kůlny na pozemku v k.ú. obce Krupá. Na místo přivolány SDH Krupá, HZS Rakovník, SDH Lužná a SDH Mutějovice. Na místě bylo provedeno šetření, kdy bylo zjištěno, že v objektu se nikdo nenachází a požár začal hořet v objektu. Na místě vyšetřovatel HZS označil jako možnou příčinu požáru zapálení dosud z nezjištěných příčin uvnitř objektu. Dle vyjádření vyšetřovatele HZS škoda na objektu nevznikla. Vzhledem k těmto závěrům, rozhodl vyšetřovatel HZS, ponechat si věc ve vlastní kompetenci.
 

Vloupání do restaurace 

 
Dne 20.4.2014 v dopoledních hodinách přijali policisté OOP Roztoky oznámení o vloupání do restaurace v obci Městečko. Pachatel vnikl do objektu, ze kterého odcizil finanční hotovost, čokolády, cigarety, přepravky na pivo, prázdné sudy na pivo, klíče. Způsobená škoda 15 550 korun. 
 

Vloupání do rekreačních objektů 

 
Dne 19.4.2014 přijali policisté OOP Roztoky oznámení ve věci vloupání do rekreačního objektu. Pachatel v době 6.4.2014 do 18.4.2014 provedl vloupání do rekreační chalupy v obci Hřebečníky Újezdec. Nejprve vnikl na pozemek a poté násilím do rekreační chaty. Z pozemku a vnitřních prostor odcizil několik zahradním světel, sadu na grilování, sušičku na ovoce Gället, odšťavňovač Tesco, LCD televizor Sencor, harmoniku malou s vyřezávanými ornamenty, notebook MSI, rybářské pruty s navijáky, rybářské židličky, rybářskou tašku s náčiním, plotové nůžky Oleo Mac. Jednáním pachatele byla způsobená škoda na odcizených věcech ve výši 41 000 korun, na poškození škoda ve výši 1 000 korun. 
 
Dne 18.4.2014 přijali policisté OOP Roztoky oznámení ve věci vloupání do rekreační chalupy v obci Novosedly. Pachatel v době od 14.4.2014 do 17.4.2014 provedl vloupání do rekreačního objektu a odcizil z něj starožitné hodiny Pendlovky z jejich ochranné skříňky, bonboniery, bakelitový model traktoru Zetor 25. Pachatel způsobil škodu krádeží ve výši 20 700 korun. 


Zdroj: nprap. Lenka Křišťálová, policejní mluvčí
 

Diskuze k článku Rakovnické krimi zprávy

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.