Rakovnické krimi zprávy - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 25. duben 2024 | Svátek má Marek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnické krimi zprávy

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv za uplynulé období.

Datum 07. 04. 2014 Autor Rakovnicko

Rakovnické krimi zprávy

Ujížděl před policisty, nezvládl řízení a boural  

 
Dne 5. dubna 2014 v 00:10 hodin došlo v ulici Kuštova v Rakovníku k dopravní nehodě vozidla Suzuki Swift, které řídil osmnáctiletý mladík. K nehodě došlo dle provedeného šetření tak, že řidič řídil vozidlo Suzuki po místní komunikaci ulice Kuštova ve směru od středu města k letišti po předchozím požití alkoholických nápojů. Při tomto jednání ujížděl před vozidlem P ČR hlídky obvodních policistů a při tomto nezvládl řízení vozidla, kdy s vozidlem dostal smyk, který nezvládl a vjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde na poli havaroval. Při nehodě došlo ke zranění dvacetiletého spolujedoucího. Řidič byl vyzván k dechové zkoušce, které se dobrovolně pomocí přístroje Dräger podrobil s pozitivním výsledkem 1,1 g/kg alkoholu v dechu řidiče. Řidič se dále po výzvě dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v nemocnici v Rakovníku. Řidič policistům doznal, že dne 4.4.2014 ve večerních hodinách požil čtyři 0,4 litrová jedenáctistupňového piva. Způsobená škoda 20 000 korun. Řidiči byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. 
 

Vloupání do rekreačních objektů

 
Dne 1.4.2014 přijali policisté obvodního oddělení Nové Strašecí oznámení o vloupání do rekreační chaty u červeného rybníka v k. o obce Mšec. Pachatel vnikl do rekreačního objektu  v době od 25.2.2014 do 1.4.2014. Z objektu odcizil sekačku s pojezdem, sekačku na trávu, elektrocentrálu Güde, strunovou sekačku, sekeru, nůžky na živý plot. Krádeží byla způsobená škoda ve výši 18 500 korun, poškozením škoda ve výši 1 100 korun. 
 
Dne 5.4.2014 přijali policisté obvodního oddělení Nové Strašecí oznámení  o vloupání do zahradní chaty a garáže v k. o.  Mšec u Mlýnského rybníka. Pachatel vnikl do objektů v době od 30.3.2014  do 5.4.2014, ze kterých   odcizil prodlužovací kabely, 100 metrů dlouhý kabel od kalového čerpadla a 20 metrový kabel od ponorného čerpadla, kdy krádeží čerpadlo tímto poškodil. Uvedeným jednáním byla způsobená škoda ve výši 16 000 korun.
 

Vloupání do skladu 

 
Dne 05.04.2014 v dopoledních hodinách přijali policisté obvodního oddělení Jesenice oznámení o vloupání do skladových prostor v obci Drahouš. Policisté provedeným šetřením zjistili, že pachatel v době od 20:00 hodin dne 04.04.2014 do 07:30 hodin dne 05.04.2014 překonal zajištění skladu, vnikl do vnitřní části skladu, odkud následně odcizil postřikový  insekticid značky RAPID, herbicid do obilí CORELO, herbicidní přípravek PELICAN Delta, růstový regulátor CYCOCEL 750SL v deseti litrových kanystrech, golasadu s nářadím, velkou plastovou bednu s nářadím STENLAY, třetí závěsný bod na závěs traktoru. Ze zde zaparkovaného multifunkčního traktoru odčerpal sto litrů motorové nafty, kterou následně odcizil.  Krádeží byla předběžně způsobená škoda ve výši 38 000 korun. 
 

Vloupání do vozidla 

 
Dne 5.4.2014 přijali policisté obvodního oddělení Roztoky oznámení o vloupání do vozidla v obci Všetaty. Pachatel dne 5.4. 2014 v době od 16:00 hodin do 23:15 hodin provedl vloupání do vozidla Peugeot Boxer, které  bylo zaparkované v obci Všetaty. Pachatel po vniknutí do vozidla prohledal vnitřní prostor a odcizil z něj uložené věci. Tímto jednáním byla způsobená škoda v celkové výši 93 000 korun. 
 

Posprejování vagonů 

 
Pachatel dne 6.4.2014 v době od 01:15 hodin do 06:30 hodin v Rakovníku v ulici Nádražní v lokálním železničním depu na odstavné koleji posprejoval jeden řídící a jeden přípojný vagón. Na tyto vagóny napsal různé barevné nápisy v celé spodní polovině, až do výše oken. Tímto jednáním způsobil pachatel škodu ve výši 37 000 korun. 
 

Řidič je podezřelý, že řídil pod vlivem omamných látek a měl u sebe marihuanu

 
Dne 06.04.2014 v dopoledních hodinách bylo v obci Jesenice v ulici Oráčovská hlídkou P ČR obvodní oddělení Jesenice zastaveno a kontrolováno vozidlo Škoda Felicie, které řídil osmadvacetiletý řidič z Loun. Řidič hlídce předložil potřebné doklady pro řízení motorového vozidla. Řidič byl hlídkou obvodního oddělení Jesenice vyzván k provedení dechové zkoušky, která byla po provedení negativní. Policisté poté řidiče vyzvali k podrobení se orientačnímu testu na drogy pomocí testu DrugWipe 5 S, s čímž řidič souhlasil a dobrovolně se tomuto testu podrobil. Tento test byl pozitivní na látku Canabis, proto byl řidič vyzván k odběru biologického materiálu a lékařskému vyšetření v nemocnici v Rakovníku z důvodu podezření ovlivnění návykovou látkou, kterému se dobrovolně podrobil. Řidiči byla zakázaná další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. Řidič výše uvedeným jednáním podezřelý ze spáchání přestupku v dopravě.
Policisté dále provedli prohlídku vozidla, kdy nalezli sklenici, která byla do poloviny naplněna sušinou připomínající látku Canabis, nalezli také digitální váhu. Řidič k tomu to uvedl, že se jedná o marihuanu, kterou má pro svoji potřebu. Přiznal také to, že dne 5.4.2014 ve večerních hodinách požil marihuanu. Řidič je tímto jednáním podezřelý z přečinu přechování omamné a psychotropní látky, za což mu hrozí až jeden rok vězení. 


Požár domu Sýkořice 
 
Dne 7.4.2014 byli policisté obvodního oddělení Roztoky vysláni do obce Sýkořice, odkud byl na linku 112 oznámen požár domu. Hlídka policistů se na místo dostavila kolem půl jedenácté večer, kdy už se na místě nacházel SDH Sýkořice. Na místo zásahu postupně přijížděli HZS Beroun, HZS Stochov, HZS Kladno s výškovou technikou, dále SDH Lhota, SDH Zbečno, RZS Rakovník sesterské vozidlo a RZS Beroun. Na místě vyšetřovatel z oddělení zjišťování vzniků požárů HZS Středočeského kraje, který po prvotním ohledání předběžně určil jako příčinu požáru závadu na elektroinstalaci v podkroví budovy. Dále uvedl, že požářiště domu bude dne 8.4.2014 opětovně podrobně ohledáno za účelem zjištění důvodu vzniku požáru. V případě, že shledá, že se jedná o úmyslné založení, oznámí toto PČR k dalšímu opatření. Požářiště po dohašení, až do ohledání dne 8.4.2014 pod kontrolou SDH Sýkořice. Ke zranění osob na místě nedošlo. Škoda vzniklá požárem domu byla předběžně vyčíslena na 1 000 000 korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 5 000 000 korun. Vyšetřovatel HZS si po prvotním ohledání věc ponechal ve své kompetenci.
 
Vloupání do rekreačního objektu
 
Dne 7.4.2014 v dopoledních hodinách přijali policisté OOP Roztoky oznámení ve věci vloupání do sklepních prostor. Pachatel v době od 24.3.2014 do 7.4.2014 provedl vloupání do sklepa rekreační chaty v k. o. Sýkořice v místech zvaných Podkova. Po vniknutí do sklepních prostor odcizil motorovou pilu Husquarna oranžové barvy, pánské horské kola Rock Machine červené barvy a dámské horské kola Apache bílé barvy. Celkem tak byla neznámým pachatelem způsobena škoda na odcizených věcech ve výši 30 000 korun. 
 
Krádež vozidla 
 
Dne 07.04.2014 ve 13:00 hodin přijali policisté OOP Hořesedly oznámení o krádeži vozidla Citroen Evasion. Pachatel v době od 12.03.2014 do 18.03.2014 odcizil z volně přístupného prostoru při levé straně ulice U Haldy v obci Kněževes osobní motorové vozidlo Citroen Evasion, šedé metal barvy, RZ: 4B2 8375. Tímto jednáním způsobil škodu ve výši 25 000 korun. 
 
Krádež mobilního telefonu 
 
Dne 7.4.2014 na OOP Nové Strašecí přijali policisté oznámení ve věci krádeže mobilního telefonu, kterého se měl zmocnit neznámý pachatel dne 7.4.2014 okolo 10.00 hodin v obci Rakovník, na blíže nezjištěném místě, odcizil z neuzamčeného vozidla mobilní telefon iPhone4s, čímž způsobil škodu ve výši 6 000 korun. 
 
Test ukázal u řidiče Canabis
 
Dne 06.04.2014 v 19:45 hodin bylo v obci Jesenice na Mírovém náměstí hlídkou Policie ČR OOP Jesenice kontrolováno vozidlo Ford Escort, které řídil osmnáctiletý mladík. Řidič hlídce předložil potřebné doklady pro řízení motorového vozidla. Byl hlídkou OOP Jesenice vyzván k provedení dechové zkoušky, kdy tato dechová zkouška byla negativní. Jmenovaný byl dále vyzván k podrobení se orientačnímu testu na drogy pomocí testu DrugWipe, čímž řidič souhlasil a dobrovolně se tomuto testu podrobil. Uvedený test byl pozitivní na látku Canabis. Řidič hlídce přiznal požití marihuany dne 5.4.2014 ve večerních hodinách. Dále byl vyzván k odběru biologického materiálu a lékařskému vyšetření v Masarykově nemocnici v Rakovníku z důvodu podezření ovlivnění návykovou látkou, kterému se dobrovolně podrobil. Řidiči byla zakázaná další jízda a byl zadržen řidičský průkaz. 
 
Řízení pod vlivem návykové látky 
 
Dne 7.4.2014 po čtvrté hodině odpoledne zastavila hlídka OOP ČR Nové Strašecí v obci Nové Strašecí v ulice Karlovarská u benzinového čerpadla vozidlo Škoda Octavia, které řídil pětadvacetiletý řidič. Na výzvu hlídky předložil doklady předepsané pro provoz a řízení motorových vozidel. Následně s ním byla provedena zkouška na přítomnost návykových látek, kdy zkouška byla pozitivní na Canabis. Řidič doznal, že v sobotu 5.4.2014 2 a v neděli 6.4.2014 vykouřil marihuanu a to v celkovém množství 1 gramu. Řidič byl vyzván k lékařskému vyšetření s odběrem krve a moči, což odmítl. Byl mu zadržen na místě řidičský průkaz a zakázána další jízda.
 


Zdroj: nprap. Lenka Křišťálová, policejní mluvčí
 

Diskuze k článku Rakovnické krimi zprávy

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.