Rakovnické krimi zprávy - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 25. duben 2024 | Svátek má Marek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnické krimi zprávy

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv za uplynnulé období.

Datum 04. 04. 2014 Autor Rakovnicko

Rakovnické krimi zprávy

Vloupání do prodejny 

 
Pachatel v době od 17:30 hodin dne 01.04.2014 do 03:40 hodin dne 02.04.2014 provedl vloupání do prodejny v obci Rakovník ulice Nádražní. Po vniknutí do prostor prodejny odcizil větší množství cigaret a tabáků různých značek, pokladní modul s finanční hotovostí. Jednáním pachatele byla krádeží způsobená předběžně vyčíslená škoda ve výši 15 000 korun a na poškození škoda v minimální výši 20 000 korun. 
 

Krádež věcí ze zahrady a pozemku 

 
Dne 2.4.2014 v podvečerních hodinách přijali policisté obvodního oddělení Roztoky oznámení ve věci krádeže věcí ze zahrady v obci Roztoky. Pachatel vnikl na zahradu, ze které následně odcizil sekery kalač a ruční káru na bantamových kolech s modrými disky. Krádeží byla způsobená škoda ve výši 2 500 korun. 
 
Dne 3.4.2014 policisté obvodního oddělení Nové Strašecí přijali trestní oznámení ve věci krádeže traktorového vleku. Ke krádeži mělo dojít v průběhu měsíce prosinec roku 2013, kdy pachatel z volně přístupného pozemku v obci Srbeč odcizil 9 tunový traktorový vlek, traktor  2T 300, nákladní automobil Praga typ V3S varianta S a traktorové brány. Krádeží byla způsobená škoda ve výši 100 000 korun. 
 

Neoprávněný odběr energie

 
Dne 3.4.2014 přijali policisté obvodního oddělení Jesenice oznámení ve věci neoprávněného odběru elektrického proudu v obci Václavy. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že z hlavního přívodu elektrického proudu v místech před hodinami je připojen zvláštní kabel do pojistkové skříně, který je pod proudem a vede po pozemku domu, až k jednomu z domů a tento dům napájí. K neoprávněnému odběru mělo dojít od měsíce dubna loňského roku do současné doby. V loňském roce byl elektroměr pro neplacení elektřiny odpojen. V současné době policisté obvodního oddělení Jesenice zjišťují, jaká škoda byla neoprávněným odběrem způsobená, proto byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. 
 

Podvodné jednání na internetu 

 
Dne 3.4.2014 policisté obvodního oddělení Nové Strašecí přijali oznámení ve věci podvodného jednání na internetovém portálu. Dvacetiletý muž z Nového Strašecí oznámil, že dne 7.2.2014 si na internetovém portále vydražil herní PC. Hned ten den zaslal na uvedený účet finanční hotovost ve výši 7 522 korun. Do současné doby však vydražené zboží nebylo doručeno. Jednáním pachatele byla způsobena škoda ve výši 7 522 korun. 
 

Podvodné jednání v herně  

 
Dne 2.4.2014 na OOP Nové Strašecí přijali policisté oznámení ve věci podvodného jednání při vyplácení výhry v herně v obci Nové Strašecí. Pachatel dne 2.4.2014 okolo 15.00 hodin v Novém Strašecí v herně, uvedl obsluhu provozovny v omyl tím, že chtěl vyplatit částku ve výši 9 000 korun z výherního hracího přístroje. Obsluha později zjistila, že skutečná částka k vyplacení činila 1 053 korun. Podvodným jednáním pachatel vznikla škoda ve výši 7 947 korun. 
 

Krádež jízdního kola 

 
Pachatel v době od 2.4.2014 od 20:00 hodin do 3.4.2014 do 7:00 hodin vnikl na souvisle oplocený pozemek s rodinným domem v Rakovníku ulice Pražská. Z volně přístupného přístřešku na zahradě odcizil pachatel kolo Author Classic. Jednáním pachatele vznikla škoda ve výši 6 000 korun. 
 

Řídil po vykouření cigaret marihuany 

 
Dne 2.4.2014 v 16:55 hodin bylo v obci Křivoklát zastaveno a kontrolováno osobní motorové vozidlo Škoda Felicia Combi, které řídil pětadvacetiletý muž z Kolína. Tento předložil potřebné doklady k řízení a provozu motorového vozidla. Policisté jej vyzvali k podrobení se orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger 7410, která byla negativní. Poté byl u řidiče proveden test na přítomnost jiných návykových látek. Tento tes byl pozitivní na látku Amphetamines a Methamphetamines. Řidič následně doznal, že dne 31.3.2014 v dopoledních hodinách měl v držení a požil tři cigarety marihuany. Řidič byl dále vyzván k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, což bezdůvodně odmítl. Poté byla řidiči zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. Tímto jednáním se dopustil přestupku, který bude postoupen správnímu orgánu. 



Zdroj: nprap. Lenka Křišťálová, policejní mluvčí

Diskuze k článku Rakovnické krimi zprávy

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.