Rakovnické krimi zprávy - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 26. duben 2024 | Svátek má Oto

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnické krimi zprávy

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv za uplynnulé období.

Datum 02. 04. 2014 Autor Rakovnicko

Rakovnické krimi zprávy

Posprejování vagónu 

 
Pachatel v době od 17.3.2014 do 28.2.2014 v obci Lužná na železniční zastávce Lužná u Rakovníka na odstavné koleji posprejoval tři vagóny. Na tyto vagóny napsal různé barevné nápisy a u jednoho z vozů posprejoval celou spodní polovinu. Tímto jednáním způsobil neznámý pachatel škodu ve výši 20 000 korun. 
 

Řídil pod vlivem alkoholu 

 
Dne 31. 3. 2014 před devátou hodinou večer v obci Roztoky zastavili policisté obvodního oddělení Křivoklát osobní automobil Škoda 130L, které řídil devětapadesátiletý muž z Roztok. Řidič na výzvu předložil všechny doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla. Vzhledem k tomu, že z dechu řidiče byl cítit zápach alkoholu, byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce přístrojem Dräger 7410, které se dobrovolně podrobil s pozitivním výsledkem 0,85 g/kg alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a policistům uvedl, že před jízdou vypil dvě 0,5 litrová 10° piva. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu nepožadoval. Řidiči byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. 
 

Ublížil jinému na zdraví 

 
Neznámý pachatel dne 30.3.2014 kolem půl čtvrté ráno fyzicky napadl devětatřicetiletého muže z Rakovníka, a to Rakovníku v ulici V Jamce. Pachatel udeřil muže pěstí do oblasti lícní kosti. Napadený muž poté odešel z domů. Před jeho bydlištěm jej měl pachatel znovu fyzicky napadnout, kde jej měl několikrát udeřit pěstí do obličeje a poté ho shodil na zem a několikrát do něj kopnout.  Pachatel tímto jednáním způsobil poškozenému muži zranění, kvůli kterým vyhledal lékařskou pomoc. Případem se intenzivně zabývají policisté obvodního oddělení Rakovník. Za úmyslné napadení hrozí pachateli až tři roky vězení.  
 

Vloupání do rodinného domu 

 
Neznámý pachatel dne 30.3.2014 ve večerních hodinách vnikl do rodinného domu v obci Rakovník, ulice Jiráskova. Nejprve překonal oplocení a poté vnikl do neuzamčeného domu. Z domu odcizil jízdní kolo Scott s cyklopočítačem,  LCD monitor, sluchátka, USB flash disky. Krádeží byla způsobená škoda ve výši 18 000 korun. Poté pachatel z neuzamčeného osobního vozidla VW Passat, které stálo na pozemku u domu, odcizil autorádio značky Blaupunkt. Jednáním neznámého pachatele vznikla škoda na odcizených věcech ve výši 21 000 korun.
 

Krádež jízdního kola 

 
Pachatel v době od 28.3.2014 od 21:15 hodin do 29.3.2014 do 00:00 hodin odcizil v Rakovníku v ulici Na Francouzích ve spodní části ulice u dopravní značky STOP jízdní kolo Dama Condor 26 Memory 3, béžové barvy. Kolo bylo před krádeží připoutané k výše zmíněné značce zámkem. Pachatel krádeží způsobil škodu ve výši 5 200 korun. 
 

Pokácení vzrostlých stromů a dřevní vlákniny 

 
Dne 31.03.2014přijali policisté obvodního oddělení Jesenice oznámení ve věci pokácení stromů a krádeže dřevní vlákniny. K první události došlo v době 9.03.2014 do 31.03.2014. Pachatel vzrostlé stromy pokácel a následně je odcizil. Jednalo se borovice v celkovém množství jedenácti kusů z lesního porostu v katastrálním území obce Podbořánky. Tímto činem byla způsobena škoda v předběžně vyčíslené výši 5 500 korun.
Ke krádeži dřevní vlákniny došlo od 28.03.2014 do 31.03.2014. Pachatel odcizil dřevní vlákninu v celkovém množství jedenácti kubíků z lesního porostu v katastrálním území obce Podbořánky. Tímto činem byla způsobena škoda v předběžné výši 14 000 korun. 
Policisté obvodního oddělení Jesenice zahájili úkony trestního řízení pro přečiny Krádež.
 

Dopravní nehoda se zraněním Sýkořice

 
Dne 1. dubna 2014 v 10:15 hodin na silnici v katastru obce Sýkořice došlo k dopravní nehodě nákladní soupravy a to dle provedeného šetření tak, že devětatřicetiletý řidič řídil nákladní soupravu složenou z tahače Daf s návěsem Schwarzmuller, ve směru Sýkořice – Nižbor. Při projíždění prudší levotočivé zatáčky klesající komunikace nepřizpůsobil rychlost vozidla tomuto dopravně technickému stavu. S nákladní soupravou vjel na krajnici komunikace, následně do pravého silničního příkopu v jeho směru jízdy a s nákladní soupravou se převrátil na pravý bok. Došlo tak k vysypání nákladu a to štěrku, částečně do pravého silničního příkopu a částečně na komunikaci. Na místě dopravní nehody zasahovali záchranáři. Řidič utrpěl při dopravní nehodě zranění, byl letecky transportován do nemocnice Praha Střešovice. U řidiče nebylo na místě dopravní nehody možno provést z důvodu jeho zdravotního stavu dechovou zkoušku na zjištění alkoholu v dechu, proto byl nařízen odběr biologického materiálu. Na místě zasahovali hasiči z důvodu úniku pohonných hmot do silničního příkopu. Na místo provedeno šetření ze strany životního prostředí, která nařídila odbornou dekontaminaci postižené zeminy a její následnou ekologickou likvidaci. 0Celková škoda na nákladní soupravě a poškozených předmětech přibližně 560 000 korun. Po dobu vyšetřování a překládky nákladu byla z obou směrů uzavřena komunikace a řidiči museli využít objízdné trasy.  




Zdroj: nprap. Lenka Křišťálová, policejní mluvčí
 

Diskuze k článku Rakovnické krimi zprávy

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.