Rakovnické krimi zprávy - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnické krimi zprávy

Krimi

Rakovnicko / Množí se případy krádeží vozidel značky Škoda, v uplynulých dnech byly z rakovnických parkovišť odcizeny dvě Škody Octávie. Škoda je téměř 200 tisíc korun. Vloupání do rekreačních objektů, krádež oděvů, řidiče zastavili policisté - měl zákaz řízení, řízení pod vlivem omamných látek. Více v tomto článku.

Datum 27. 03. 2014 Autor Rakovnicko

Rakovnické krimi zprávy

Vloupání do rekreačních objektů 

 
Dne 26. 3. 2014 přijali policisté obvodního oddělení Roztoky oznámení ve věci vloupání do rekreačního objektu v k. o. Zbečno.  Pachatel v době od 16. 3. 2014 do 26. 3. 2014 provedl vloupání do rekreační chaty v k. o. Zbečno v místech zvaných Na Hříbkách. Pachatel vnikl na pozemek chaty a poté násilím do vnitřních prostor objektu, kde vše prohledal a odcizil kuchyňský robot. V chatě pak pachatel po podlaze a části nábytku rozsypal koření. Pachatel poté vnikl do dalších objektů u této chaty. Z objektů odcizil úhlovou brusku, aku šroubovák, plechový kanystr s benzinem. Jednáním pachatele byla způsobena škoda na odcizených věcech ve výši 3 500 korun, škoda na poškození ve výši 3 000 korun. 
 
Dne 25.03.2014 přijali policisté obvodního oddělení Roztoky oznámení ve věci vloupání do rekreačního objektu v k. o. Pavlíkov v místech zvaných U Papírny. Pachatel vnikl do rekreačního objektu v době od měsíce listopadu 2013 do 13.03.2014. Vše prohledal a odcizil elektrický vysavač značky BOCH, několik vázaných knih, dvě petrolejové lampy, dekorační miniaturní porcelánové vázy, dvě protialergické lůžkoviny, kulaté závěsné hodiny. Pachatel krádeží způsobil škodu na odcizených věcech přesahující výši 15 000 korun a škodu na poškození ve výši 250 korun. 
 

Krádež oděvů 

 
Neznámý pachatel v době od 17.02.2014 do 25.03.2014 překonal oplocení areálu v ulici Dukelských Hrdinů v obci Rakovník, kde následně vnikl do objektu. Z tohoto objektu odcizil několik desítek dámských oděvních svršků - džíny, šaty, trika, plavky, legíny, topy , overaly, kalhoty, šortky, šátky, tuniky, sukně. Krádeží oblečení pachatel způsobil škodu přesahující výši 55 000 korun. 
 

Krádež vozidel

 
Neznámý pachatel v době od 21:00 hodin dne 24.3.2014 do 14:00 hodin dne 25.3.2014 odcizil v ulici V Jamce v Rakovníku motorové vozidlo Škoda Octavia, RZ: 1SL 9995, barva stříbrná, ve kterém majitel zanechal i doklady.  Tímto jednáním pachatele byla způsobena škoda na odcizeném vozidle ve výši 116 000 korun.  Neznámý pachatel v době od 22:30 hodin dne 24.3.2014 do 05:45 hodin dne 25.3.2014 odcizil v ulici Dukelských hrdinů v Rakovníku vozidlo Škoda Octavia, RZ: 9S4 0237, barva stříbrná, vozidlo bylo zaparkováno před obchodním domem. Jednáním pachatele byla způsobena škoda na odcizení ve výši 81 000 korun.  Po obou uvedených vozidlech vyhlásili policisté pátrání. 
 

Řídil se zákazem řízení 

 
Dne 26.3.2014 policisté obvodního oddělení Nové Strašecí zahájili úkony trestního řízení ve věci maření výkonu úředního rozhodnutí pro spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, kterého se dopustil dvaatřicetiletý muž z Rudy tím, že dne 26.03.2014 v době od 10:45 hodin do 10:50 hodin v obci Ruda z ulice Okružní do ulice Mlýnská a dále po silnici z obce Ruda do Nového Strašecí, až k vlakovému nádraží řídil osobní automobilu Škoda Fabia a to i přesto, že má uložen zákaz řízení motorových vozidel  do června roku 2017. Řidič  mařil nebo podstatně ztěžoval výkon rozhodnutí soudu nebo jiného orgánu veřejné moci tím, že vykonával činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána nebo pro kterou mu bylo odňato příslušné oprávnění podle jiného právního předpisu nebo pro kterou takové oprávnění pozbyl, čímž měla být způsobena újma na veřejném zájmu. Za toto jednání hrozí muži až dva roky vězení. 
 

Další řidič řídil pod vlivem návykových látek

 
Dne 25.3.2014 krátce před jedenáctou hodinou  v noci v Rakovníku v ulici Pražská bylo zastaveno a kontrolováno osobní motorové vozidlo RENAULT MEGANE COUPE, které řídila sedmadvacetiletá  řidička z Rakovníka. Ta policistům předložila veškeré doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla, poté byla vyzvána k podrobení se orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger 7410, která byla negativní. Dále byl u řidičky proveden test na přítomnost návykových látek soupravou DrugWipe 5S, který byl pozitivní na látku Amphetamines a Methamphetamines. Řidička následně doznala, že dne 25.3.2014 v dopoledních hodinách měla v držení a vzala si jednu dávku 0,05 gramu pervitinu. Řidička odmítla lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Policisté řidičce zakázali další jízdu a zadrželi jí řidičský průkaz. Tímto jednáním se dopustila přestupku.
 



Zdroj: nprap. Lenka Křišťálová, policejní mluvčí
 

Diskuze k článku Rakovnické krimi zprávy

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.