Rakovnické krimi zprávy - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 25. duben 2024 | Svátek má Marek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnické krimi zprávy

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv z Rakovnicka za poslední období.

Datum 25. 03. 2014 Autor Rakovnicko

Rakovnické krimi zprávy

Krádež fotopastí 

 
Dne 24.03.2014 v dopoledních hodinách přijali policisté obvodního oddělení P ČR Jesenice oznámení ve věci krádeže fotopastí. Pachatel v době od 24.02.2014 do 24.03.2014 odcizil dvě foto pasti, které byly umístěny na vzrostlých stromech ve dvou lesních lokalitách u obce Krty. Tímto odcizením byla způsobena škoda v předběžně vyčíslené výši 7 000 korun. Policisté obvodního oddělení Jesenice zahájili úkon trestního řízení pro přečin krádež. 
 

Mařil výkon rozhodnutí soudu 

 
Dne 22.3.2014 po půl desáté večer na silnici v ulici Tyršova u Sokolovny v obci Rakovník zastavila hlídka dopravních policistů předepsaným způsobem vozidlo Renault Laguna Combi. Vozidlo řídil a z místa řidiče vystoupil osmatřicetiletý řidič z Přerova. Hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorového vozidla. Řidič předložil pouze osvědčení o registraci vozidla, občanský a řidičský průkaz řidič nepředložil, jelikož si doklady údajně zapomněl na ubytovně. Policisté provedenou kontrolou vozidla a následnou lustrací v policejních systémech zjistili, že vozidlo má propadlou technickou kontrolu a řidič má platný zákaz řízení všech motorových vozidel uložen Obvodním soudem Praha 2 do července letošního roku. Policisté také u řidiče provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Řidič poté dobrovolně následoval hlídku dopravních policistů k provedení dalších úkonů na služebnu.  Věc nepředložení zelené karty a propadlé technické kontroly bude oznámeno na příslušné oddělení Městského úřadu Rakovník.  Řidiči bylo sděleno podezření pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dva roky vězení. 
 

Otevření zrekonstruovaných služeben

RAKOVNICKO – Zrekonstruované prostory služeben Obvodního oddělení policie Jesenice a Hořesedly se otvírají pro potřeby občanů.  
Významná událost pro náš region se uskuteční ve čtvrtek 27.3.2014  v 12.15 hodin P ČR OO Jesenice a 13.00 hodin P ČR OO Hořesedly.
 
Jedná se o moderní rekonstrukci v rámci Projektu P 1000. Slavnostním otevřením za účasti policejního vedení a zástupců místní samosprávy tak bude oficiálně zahájen provoz zrekonstruovaných prostor, které budou sloužit nejen policistům, ale také široké veřejnosti.
 
Rekonstrukcí prošly vnitřní prostory budovy obvodních oddělení tak, aby byly v jednotném stylu s ostatními již zmodernizovanými služebnami Policie České republiky. Nově zrekonstruované prostory nyní policistům nabízí lepší a modernější zázemí a podmínky pro výkon služby. Cílem byla nejen celková profesionalizace policie, ale i zpříjemnění prostředí a větší komfort pro občany, kteří se na policii obrátí a přijdou na služebnu řešit své problémy. 

 

Zdroj: nprap. Lenka Křišťálová, policejní mluvčí

Diskuze k článku Rakovnické krimi zprávy

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.