Rakovnické krimi zprávy - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 25. duben 2024 | Svátek má Marek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnické krimi zprávy

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv z Rakovnicka za poslední období.

Datum 24. 03. 2014 Autor Rakovnicko

Rakovnické krimi zprávy

Zatajení nálezu mobilního telefonu LG P880

 
Neznámý pachatel dne 23.3.2014 v době od 15.00 hodin do 16.00 hodin při zkušební jízdě ve vozidle Renault 19, nalezl mobilní telefon LG P880. Zkušební jízda byla uskutečněna ze Šamotky - Rakovník do obce Lužná. Pachatel ve shora uvedeném vozidle nalezl mobilní telefon, který devatenáctiletému muži vypadl ve vozidle z kapsy. Jednáním pachatele byla způsobena ve výši 8 000 korun. 
 

Řidič přiznal užití POPERS 

 
Dne 23.3.2014 po páté hodině odpoledne v obci VŠETATY byl zastaven hlídkou obvodních policistů Roztoky osobní automobil ŠKODA Felicia, které řídil čtyřiatřicetiletý muž z Velké Bukové. Řidič policistům předložil všechny doklady předepsané k řízení a provozu motorového vozidla. Byl vyzván k provedení dechové zkoušky, která byla po provedení negativní. Policisté řidiče vyzvali k provedení orientačního testu na přítomnost jiných návykových látek,. Provedený test byl pozitivní na Amphetamines a Metamph.. Řidič doznal, že z 16.3.2014 na 17.3. 2014 užil látku zvanou POPERS a to inhalací. Řidič odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Poté byla řidiči zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Tímto jednáním se řidič dopustil přestupku, který bude postoupen správnímu orgánu k projednání. 
 

Požár vozidla 

 
Dne 22.3.2014 po osmé hodině večer oznámil na linku 150 dvaatřicetiletý muž, že hoří nákladní vozidlo Volvo, které je zaparkované na pozemku v obci Mutějovice. Po dohašení bylo zjištěno, že požárem bylo zasaženo celé vozidlo, čímž byla poškozením způsobena předběžná škoda ve výši 300 000 korun. Na místě přítomný vyšetřovatel HZS určil jako příčinu požáru úmyslné zapálení vozidla. Ke zranění osob nedošlo. Na místě přítomen psovod se služebním psem k ohledání místa a zjištění akcelerantů hoření. Policisté v uvedené věci zahájili úkony trestního řízení ve věci poškození cizí věci, za což pachateli hrozí rok vězení. 
 

Odcizil kolo za 19 500 korun

 
Dne 21.3.2014 v odpoledních hodinách přijali policisté obvodního oddělení Nové Strašecí oznámení ve věci krádeže jízdního kola. Pachatel odcizil jízdní kolo ze sklepních prostor v panelovém domě v obci Nové Strašecí, v ulici Husova v době od 20.3.2014 od 17:00 hodin do 21.3.2014 do 9:00 hodin, poté co překonal zajištění kola. Krádeží kola Kellys-magnus, bílé barvy s vybavením způsobil pachatel škodu ve výši 19 500 korun. 
 

Krádež kabelů 

 
Neznámý pachatel v době od 20.03.2014 od 20:00 hodin do 21.03.2014 do 7:00 hodin vnikl na pozemek domu v obci Lišany. Z tohoto pozemku odcizil dvacet metrů čtyř pinového kabelu s koncovkou a patnáct metrů měděného čtyř proudového kabelu s koncovkami. Jednáním pachatele byla způsobena škoda ve výši 3 800 korun. 
 

Krádež peněženky je objasněna 

 
Policisté obvodního oddělení Rakovník dne 7.3.2014 přijali oznámení ve věci krádeže peněženky v obchodě v obci Lužná. Pachatel odcizil volně položenou kabelku s finanční hotovostí a skleničku s parfémem, kdy tímto jednáním způsobil škodu ve výši 8 200 korun. Po provedeném šetření a pátrání po pachateli a dne 21.3.2014 sdělili podezření třiapadesátiletému muži z Rakovníka pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za kterou podezřelému muži hrozí až dva roky vězení. 
 

Krádež plechových plátů 

 
Neznámý pachatel v době od 28.2.2014 do 23.3.2014 v obci Lišany v ulici Ke mlýnu z hospodářské budovy na pozemku odmontoval a následně odcizil plechovou krytinu o rozměru 66 m2. Krádeží byla způsobená škoda ve výši 13 000 korun. 
 

Podvodné jednání na internetu 

 
Dne 13.3.2014 si objednal osmatřicetiletý muž z Lubné z místa svého zaměstnaní prostřednictvím  internetu z německého serveru svářečku značky Rehm model Tiger 210 ACDC. S prodejcem se dohodl na koupi a tento mu sdělil, že zboží zašle na adresu poškozeného. Dne 13.3.2014 zaplatil osmatřicetiletý muž 1 005 Euro na domluvené číslo účtu, které mu zaslal prodejce. Do současné doby objednané a zaplacené zboží nedošlo, prodejce nereaguje na e-maily a peníze také nevrátil. Jednáním pachatele byla způsobena škoda ve výši 28 000 korun. Buďte obezřetní, nakupujte jen z ověřených internetových portálů, nebo od prodejců, které si můžete ověřit. Nepodléhejte zbytečně lákavé nabídce, ne vždy se jedná o seriózního prodejce.    
 

Posprejování domu 

 
Neznámý pachatel v době od 19:30 hodin dne 22.3.2014 do 11:40 hodin dne 23.3.2014 v Rakovníku v ulici nábřeží T. G. Masaryka posprejoval u několika domů fasády se symboly SAME. Tímto jednáním byla způsobená škoda v předběžné výši 3 800 korun. Pachateli za poškození cizí věci hrozí až jeden rok vězení. 
 

Poškození vozidel

 
Neznámý pachatel v době od 21.3.2014 do 22.3.2014 v obci Rakovník v ulici Křikavova před jedním z domů poškodil lak u dvou vozidel Škoda Felicia a vozidlech Renault Megane Scenic a Nisan Micra vrypy do laku vozidel. Jednáním pachatele byla způsobena škoda poškozením přesahující výši 22 000 korun.
 

V obci Řevničov dům nehořel, v obci Kozojedy tráva zahořela  

 
Dne 22.3.2014 před půl pátou odpoledne byli vyslání policisté obvodního oddělení P ČR Nové Strašecí nejprve do obce Řevničov ulice Oličova z důvodu vycházejícího kouře z domu. Hlídka se dostavila na místo, kde už se nacházela jednotka HZS Stochov a SDH Řevničov. Na místě bylo zjištěno, že došlo k valení se kouře z kotle. Jednačtyřicetiletý muž se bál jít do sklepa, aby se zde nenadýchal kouře. Na místo se dostavil i vyšetřovatel HZS Středočeského kraje, který uvedl, že si celou věc nechává ve své kompetenci. Poté byli policisté vysláni do obce Kozojedy, kde u jednoho z domů hořela suchá tráva a od této trávy chytly stromy na zahradě. Hlídka se po příjezdu na místo spojila s devětatřicetiletou oznamovatelkou a její sousedkou, která uvedla, že se jim pálení suché trávy trošičku vymklo z kontroly, kdy došlo k většímu rozhoření. Požár uhašen místními dobrovolnými hasiči. Na místě požáru SDH Kozojedy, HZS Rakovník, SDH Vinařice. Na místo se později dostavil vyšetřovatel HZS, který si celou věc na místě přenechal ve své kompetenci. 
 

Jízda pod vlivem jiných návykových látek 

 
Dne 22.3.2014 po osmnácté hodině v obci Sýkořice - Luby bylo zastaveno hlídkou obvodních policistů Roztoky vozidlo Suzuki Jimmy, které řídil osmatřicetiletý muž z Prahy. Řidič předložil všechny doklady potřebné k řízení a provozu vozidla a poté se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Policisté poté u řidiče provedli test na přítomnost návykových látek, který byl pozitivní na Amphetamines a Metamph.. Řidič doznal, že minulý týden si na večírku vzal jednu tabletu extáze. Řidič odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Poté byla řidiči zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Tímto jednáním se řidič dopustil přestupku, který bude postoupen správnímu orgánu k projednání. 



Zdroj: nprap. Lenka Křišťálová, policejní mluvčí
 

Diskuze k článku Rakovnické krimi zprávy

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.