Rakovnické krimi zprávy - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 27. duben 2024 | Svátek má Jaroslav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnické krimi zprávy

Krimi

Rakovnicko / Krátký přehled krimi zpráv z Rakovnicka za poslední období.

Datum 18. 03. 2014 Autor Rakovnicko

Rakovnické krimi zprávy
Fyzické napadení chlapce Rakovník 
 
Neznámý pachatel dne 14.3.2014 po sedmé hodině večer u přechodu pro chodce na křižovatce ulic Plzeňská a Malinovského v Rakovníku fyzicky napadl třináctiletého chlapce. Pachatel jej jedenkrát udeřil pravou rukou sevřenou v pěst do levé lícní části obličeje, následkem čehož poškozený upadl na zem. Tímto mu způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Policisté obvodního oddělení Rakovník se případem intenzivně zabývají a pátrají po osobě pachatele, kterému za pokus ublížení na zdraví hrozí až pět let vězení. Policisté žádají případné svědky napadení, aby se přihlásili, jejich svědectví je důležité pro řádné objasnění případu. Svědci mohou využít bezplatné telefonní linky 158. 
 
 
Krádež příruční pokladny 
 
Pachatel dne 14.3.2014 po jedenácté hodině dopoledne odcizil v jednom z barů v obci Rakovník volně položenou plechovou uzamčenou příruční pokladnu. V pokladně se v době krádeže nacházela finanční hotovost, mobilní telefon Aligátor. Jednáním pachatele byla způsobena škoda krádeží ve výši 19 000 korun. 


 
Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 
 
Dne 14.3.2014 po osmé hodině večer prováděla hlídka OOP Rakovník hlídkovou činnost v městě Rakovník, ulici Lišanská, kde předepsaným způsobem zastavila osobní motorové vozidlo Opel Vectra. Uvedené vozidlo řídil a z místa řidiče vystoupil pětačtyřicetiletý muž. Ten na výzvu hlídky PČR předložil doklady potřebné k provozu a řízení motorového vozidla. U řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Následnou lustrací v systémech P ČR bylo zjištěno, že řidič má nařízenou exekucí platnou blokaci a pozastavení všech skupin řidičského oprávnění s platností od měsíce března 2013. Svým jednáním tedy řidič mařil nebo podstatně ztěžoval výkon rozhodnutí soudu nebo jiného orgánu veřejné moci tím, že vykonával činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána nebo pro kterou mu bylo odňato příslušné oprávnění podle jiného právního předpisu. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Za uvedené jednání hrozí řidiči až dvě léta za mřížemi. 


 
Dopravní nehoda – řidič byl pod vlivem alkoholu
 
K nehodě došlo tak, že osmapadesátiletý řidič řídil vozidlo Škoda Felicia ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil požitím většího množství alkoholu v obci Pavlíkov ve směru od středu obce na Rakovník řídil vozidlo as tímto po té naboural. Pravděpodobně vlivem požitého alkoholu a nepřiměřené rychlosti dostal v levotočivé zatáčce smyk, který nezvládl, vjel vlevo mimo silnici na chodník a poté narazil do zdi a vrat domu. Řidič utrpěl při nehodě zranění a byl vozidlem RZP převezen k lékařskému ošetření do Nemocnice Rakovník. Policisté u řidiče provedli odborné měření přístrojem Dräger s výsledkem 2,46 promile alkoholu v dechu. Poté byl zraněný z místa dopravní nehody převezen do nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření. Škoda vzniklá na vozidle a domě je přibližně 35 000 korun.  Dopravní nehodu šetří policisté SDN Rakovník. 


 
Policisté opět u řidičů zjistili alkohol a omamné látky
 
Dne 15.3.2014 po půl jedné odpoledne v obci Rakovník v ulici Lišanská hlídka obvodních policistů Rakovník kontrolovala vozidlo VW Polo, které řídil třiadvacetiletý muž. Řidič hlídce předložil potřebné doklady k řízení motorového vozidla, dále byl vyzván k provedení dechové zkoušky, které se dobrovolně podrobil. Tato zkouška byla negativní. Řidič byl vyzván k podrobení se orientačnímu testu na přítomnost drog pomocí testu DrugWipe 5 S, kterému se taktéž dobrovolně podrobil. Provedený test byl pozitivní na látku Amphetamis/Methanphetamines. Policisté řidiči zakázali další jízdu. 
 
Dne 14.3.2014 v půl dvanácté dopoledne prováděla hlídka OOP Rakovník dohled nad BESIP na Lapáku v Rakovníku, kde policisté zastavili vozidlo Škoda Fabia. Vozidlo řídila a z místa řidiče vystoupila dvaatřicetiletá žena. Tuto policisté vyzvali k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla, což učinila. Dále byla vyzvána k podrobení se dechové zkoušky přístrojem Dräger Alcotest, která byla provedená s pozitivním výsledkem 0.37 promile alkoholu v dechu. Řidička s naměřenými hodnotami souhlasila a uvedla, že dne 13.3.2014 mezi 21:00 až 24:00 hodinou  vypila 0.7 l vína. Po řádném poučení lékařské vyšetření s odběrem biologických materiálů nepožadovala. Policisté řidičce na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
 
Dne 14.3.2014 po deváté hodině večer hlídka DI Rakovník kontrolovala na silnici v obci Panoší Újezd vozidlo Škoda Octavia, které řídil sedmatřicetiletý řidič. Toho policisté při kontrole vyzvali k dechové zkoušce pomocí přístroje Dräger, které se dobrovolně podrobil s pozitivním výsledkem 1,04 g/kg alkoholu v dechu řidiče. Řidič s naměřenými hodnotami nesouhlasil a žádal lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil v nemocnici v Rakovníku. Policisté mu další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. 




Zdroj: nprap. Lenka Křišťálová, policejní mluvčí

Diskuze k článku Rakovnické krimi zprávy

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.