Rakovnické krimi zprávy - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 27. duben 2024 | Svátek má Jaroslav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Rakovnické krimi zprávy

Krimi

Rakovnicko / Krátký přehled krimi zpráv z Rakovnicka za poslední období.

Datum 13. 03. 2014 Autor Rakovnicko

Rakovnické krimi zprávy
Řidič odmítl dechovou zkoušku a přiznal policistům tři piva
 
Dne 9.3.2014 ve 22:30 hodin bylo za obcí Lašovice směrem na obec Všetaty zastaveno a kontrolováno osobní motorové vozidlo SUBARU Legacy, které řídil jednatřicetiletý muž z Pavlíkova. Řidič předložil veškeré doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla. Policisté jej vyzvali k podrobení se orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger 7410, kterou odmítl i s lékařským vyšetřením, s tím že před jízdou požil tři půllitrová 10° piva. Řidiči byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Jeho přestupkové jednání  bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu. 
 
 
Krádež mobilního telefonu 
 
Neznámý pachatel v době od 04:00 hodin do 05:00 hodin dne 9.3.2014 v objektu diskotéky v ulici Palackého v obci Rakovník odcizil mobilní telefon Samsung Galaxy S III v koženkovém pouzdře, který byl volně položený na barovém pultu. Tímto jednáním způsobil pachatel škodu ve výši 10 000 korun. 
 
 
Krádež včelích úlů
 
Dne 10.3.2014 po páté hodině odpoledne přijali policisté OOP Jesenice oznámení ve věci krádeže úlů. Pachatel v době od 8.3.2014 do 10.3.2014 v obci Nový Dvůr za rybníkem v zalesněném porostu odcizil dva kusy včelích úlů i se včelstvem. Tímto jednáním pachatel způsobil škodu ve výši 15 000 korun.
 
 
Řídil pod vlivem omamných a psychotropních látek 
 
Dne 12.3.2014 v 15:30 hodin v obci Slabce Svinařov bylo zastaveno hlídkou OOP Roztoky vozidlo Audi A3 modré barvy, které řídil devatenáctiletý  řidič. Řidič předložil všechny doklady potřebné k řízení a provozu vozidla a byla u něj provedena dechová zkouška přístrojem Dräger 7410 s negativním výsledkem. Dále byl u řidiče proveden test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na látku Amphetamines a Methamphetamines. Řidič následně doznal, že dne 8.3.2014 v odpoledních hodinách měl v držení a vzal si jednu tabletu extáze. Řidič odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Poté byla řidiči zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Tímto jednáním se dopustil přestupku, který bude postoupen příslušnému správnímu orgánu k projednání. 
 
 
Nebezpečně vyhrožoval, byl vykázán ze společného obydlí  
 
Policisté přijali oznámení ve věci nebezpečného vyhrožování, kterého se měl dopustit devětatřicetiletý muž z jedné z obcí na Rakovnicku. Muž měl nejprve slovně a poté fyzicky napadnout ženu a jejího dospělého syna. Toto jednání se v průběhu několika let stupňuje a v minulosti mělo dojít i k vyhrožování podpálení domu, vozidla, nebo vystěhováním předmětů z domu. Ve věci policisté zahájili trestní řízení pro podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování. Na podkladě výše uvedeného jednání a s ohledem na předcházející útoky a z důvodného předpokladu, že by své vyhrůžky mohl muž vykonat, bylo proti muži použito oprávnění vykázání ze společného obydlí. Devětatřicetiletému muži za nebezpečné vyhrožován hrozí až jeden rok vězení. 
 
 
Vloupání do kolny 
 
Dne 12.3.2014 v dopoledních hodinách přijali policisté OOP Roztoky oznámení ve věci  vloupání do kůlny. Pachatel provedl vloupání do kůlny v době od 17:30 hodin dne 11.3.2014 do 09:20 hodin dne 12.3.2014 v obci Svinařov. Nejprve za užití násilí překonal oplocení a následně vnikl na pozemek dvora, kde překonal zajištění a vnikl do kolny. Vnitřní prostory kolny prohledal a odcizil motorovou strunovou benzinovou kosu Stihl, motorovou benzinovou pilu značky OleoMac a nepoužité elektrické úhlové brusky značky Hitachi zabalené v originální papírové krabici. Pachatel způsobil škodu na odcizených věcech ve výši 12 200 korun a škodu na poškození ve výši 200 korun. Celkem tak vznikla vloupáním škoda ve výši 12 400 korun. 
 
 
Dopravní nehoda se zraněním 
 
Dne 13. března 2014 před sedmou hodinou ráno došlo k dopravní nehodě na silnici v katastru obce Kněževes a to dle provedeného šetření tak, že třiadvacetiletá řidička jela s vozidlem Škoda Fabia ve směru Kněževes - Rakovník a na rovném úseku začala předjíždět vozidlo Škoda Octavia. Při zařazování se do svého jízdního pruhu řidička zavadila pravou zadní částí vozidla o levou přední část vozidla Škoda Octavia. Následně na to řidička se s svým vozidlem dostala smyk a vjela vpravo do silničního příkopu, kde narazila do listnatého stromu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky, která byla letecky transportována do nemocnice Motol v Praze. Alkohol nemohl být u řidičky na místě vyloučen dechovou zkouškou z důvodu zranění, proto byl nařízen odběr biologického materiálu. Alkohol u druhého řidiče byl vyloučen na místě dopravní nehody dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Na místě zasahovalo vozidlo HZS. Celková škoda 270 000 korun. Dopravní nehodu šetří policisté SDN Rakovník.
 
 
 
Zdroj: nprap. Lenka Křišťálová, policejní mluvčí

Diskuze k článku Rakovnické krimi zprávy

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.