Krimi z Rakovnicka - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 27. duben 2024 | Svátek má Jaroslav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Krimi z Rakovnicka

Krimi

Rakovnicko / Přehled krimi zpráv z Rakovnicka za uplynulý víkend.

Datum 24. 02. 2014 Autor Rakovnicko

Krimi z Rakovnicka
Natankoval a nezaplatil
 
Neznámý pachatel dne 22.2.2014 před půl třetí odpoledne na benzínové čerpací stanici v Rakovníku u stojanu natankoval do černého vozidla značky Volvo V40 motorovou  naftu  v celkovém množství 205 litrů a bez zaplacení odjel. Tímto jednáním způsobil škodu přesahující výši 7 000 korun.
 
 
Řídila vozidla pod vlivem alkoholu a jiných omamných látek
 
Dne 22.2.2014 v 19:00 hodin bylo hlídkou obvodních policistů Rakovník v ulici Lišanská v Rakovníku předepsaným způsobem zastaveno vozidlo Renault Laguna, které  řídil devětatřicetiletý muž z Mladé Boleslavi. Policistům na žádost předložil potřebné doklady k řízení a provozu vozidla. Byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce, která byla provedena přístrojem Dräger Alcotest s pozitivním výsledkem 0,65 promile alkoholu. Řidič byl policisty poučen o možnosti odběru krve a biologického materiálu, kdy toto nepožadoval, neboť s naměřenými hodnotami souhlasil. Řidič uvedl, že v ranních hodinách dne 22.2.2014 požil  asi deset desetistupňových piv. Řidiči vozidla byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. 
 
Dne 21.2.2014 po jedenácté hodině dopoledne v obci Křivoklát u školy bylo zastaveno hlídkou obvodního oddělení Policie ČR Roztoky vozidlo VW Passat, které řídil dvaačtyřicetiletý řidič. Řidič předložil všechny doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Poté se podrobil dechové zkoušce přístrojem Dräger 7410, kdy provedenou zkouškou byla naměřena hodnota 0 promile. Policisté jej vyzvali k provedení testu na přítomnost omamných a psychotropních látek soupravou DrugWipe. Test byl pozitivní na Cannabis. Řidič doznal, že dne 20.2.2014 v odpoledních hodinách měl v držení a vykouřil jednu cigaretu marihuany. Řidič odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Tímto jednáním se dopustil přestupku, který bude postoupen místně příslušnému správnímu orgánu. 
 
 
Dopravní nehoda s alkoholem 
 
K dopravní nehodě došlo dne 22.2.2014 po deváté hodině dopoledne tak, že šestadvacetiletý řidič z Nového Strašecí řídil osobní vozidlo BMW po silnici v ulici Jiřího Šotky v Novém Strašecí ve směru z centra na obec Čelechovice. Na rovném přehledném úseku silnice nezvládl vlivem nepřiměřené rychlosti a požitého alkoholu řízení vozidla. S vozidlem vjel vpravo mimo silnici, kde pravou částí vozidla narazil do stromu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Na místě dopravní nehody byla u řidiče provedena policisty obvodního oddělení Nové Strašecí dechová zkouška přístrojem Dräger, která byla pozitivní. Přístroj naměřil 2,04 promile alkoholu v dechu řidiče. Ten policistům uvedl, že do ranních hodin dne 22.2.2014 vypil asi šest půllitrových 16 stupňových piv. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
 
 
Vloupání do rekreačních objektů
 
Dne 22.2.2014 v dopoledních hodinách přijali policisté obvodního oddělení Roztoky oznámení ve věci vloupání do rekreační chaty. Pachatel v době od 17.2.2014 do 22.2.201 provedl vloupání do rekreační chaty v obci Sýkořice. Po vniknutí do objektu pachatel vše prohledal a odcizil elektrickou řetězovou pilu a oděvní svršky. Jednáním způsobil škodu krádeží ve výši 2 800 korun, škoda na poškození ve výši 1 000 korun. 
 
Dne 22.2.2014 v odpoledních hodinách přijali policisté obvodního oddělení Policie ČR Roztoky oznámení ve věci vloupání do chaty v katastru obce Velká Buková v místech zvaných Podzámecká.  Pachatel vnikl do objektu, ten prohledal a odcizil rádio a alkohol. Krádeží byla způsobená škoda ve výši 1 500 korun, poškozením škoda ve výši 500 korun. 
 
 
Krádež mobilního telefonu
 
Neznámý pachatel dne 20.2.2014 v dopoledních hodinách odcizil z pracovního stolu z neuzamčené kanceláře se sídlem Rakovník, v ulici V Lubnici, mobilní telefon značky Nokia Lumia 925. Jednáním pachatele byla způsobena škoda ve výši 10 000 korun. 



Zdroj: nprap. Lenka Uriánková, tisková mluvčí PČR


 

Diskuze k článku Krimi z Rakovnicka

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.