Krimi z Rakovnicka - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 9. květen 2024 | Svátek má Ctibor

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Krimi z Rakovnicka

Krimi

Rakovnicko / Přehled zpráv za uplynulé období.

Datum 07. 11. 2013 Autor Rakovnicko

Krimi z Rakovnicka

Pachatelé byli zadrženi po vloupání do objektů 

 
Dne 5.11.2013 kolem půl desáté dopoledne přijali policisté  obvodního oddělení Nové Strašecí oznámení ve věci vloupání do objektů v obci Přerubenice. Pachatelé vloupání byli na místě oznamovatelem vyrušeni a utekli z místa pryč. Propátráním okolí byly zadrženy dvě osoby. Jednalo se o dva muže ve věku třiadvacet let a čtyřiadvacet let oba z Kladna. Tito zdržení pachatelé byli důvodně podezřelí ze spáchání přečinu „krádež“ spáchaného ve stádiu pokusu a dílem dokonaným, ve formě spolupachatelství, kterého se dopustil tím, společným úmyslným jednáním provedli vloupání do novostavby přízemní budovy v obci Přerubenice, do které vnikli bez užití násilí a z této odcizili trafosvářečku, elektrické kabely a drobné stavební nářadí, kdy část věcí zanechali ukrytou v okolí budovy, jednáním obou pachatelů. Poté provedli vloupání do plechové garáže sloužící jako sklad materiálu v k. o. Přerubenice, kdy nejprve vnikli na neoplocený pozemek a poté násilím do vnitřních prostor, kde vše prohledali a připravili si zde drobné nářadí k odcizení, ale tyto věci pachatelům nepodařilo odcizit z důvodu vyrušení. Pachatelé také provedli vloupání do haly v k. o obce Přerubenice, po vniknutí uvnitř vše prohledali a rozebrali cirkulárku, ze které odmontovali motor a odsekali přívodní elektrický kabel, který odcizili společně s volně ležícím elektrickým kabelem. Na místě si připravili k odcizení další věci a to železný odpad, elektromotor a další věci, které posbírali po celé hale, tyto však nestihli rovněž odcizit. Uvedeným jednáním byla způsobená předběžně vyčíslená škoda přesahující 22.000,-Kč. Rakovničtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin „krádež“ spáchaného ve stádiu pokusu a dílem dokonaným, ve formě spolupachatelství, za což pachatelům hrozí až dvě léta vězení. 
 

Krádež vozidla VW Vento 

 
Neznámý pachatel v době od 20:00 hodin dne 3.11.2013 do 06:00 hodin dne 4.11.2013 v Rakovníku v ulici Hwiezdoslavova u jednoho z domů odcizil osobní motorové vozidlo VW VENTO 1.9 TD, červené barvy, RZ RAE 34-30, čímž způsobil majiteli vozidla škodu ve výši 20.000,- Kč.
 

Zatajení nálezu mobilního telefonu 

 
Policisté obvodního oddělení Nové Strašecí přijali oznámení ve věci přečinu „zatajení věci“ nálezu mobilního telefonu , ze kterého je podezřelý neznámý pachatel, který si dne 2.11.2013 kolem 18:00 hodiny přisvojil mobilní telefon Sony Xperia M, fialové barvy, který pachatel nalezl na benzínové čerpací stanici Praha - Horní Počernice dálnice D11, kde ho žena /1979/ z Krušovic v uvedené době ztratila. Uvedeným jednáním byla způsobená škoda ve výši 6.300,- Kč. Policisté obvodního oddělení celou událost zadokumentovali a předali ji dle místní příslušnosti policistům Dálničního oddělení Poříčany.  
 

Fyzické a slovní napadení Rakovník 

 
Policisté obvodního oddělení Rakovník prošetřovali od 21. srpna 2013 slovní a fyzické napadení, kterého se měl dopustit osmačtyřicetiletý muž z Rakovníka, který dne  21.8.2013 po osmé hodině večer v baru, v ulici V Jamce v Rakovníku nejprve slovně a poté fyzicky napadl jednašedesátiletého muže a to tak, že jej u baru zezadu udeřil pěstí do levé části hlavy za uchem, shodil jej ze židle na zem, kde do něj sedmkrát kopl nohou do žeber na levé straně zad. Poté mu ještě vyhrožoval fyzickou újmou a slovně jej napadal. Dne 5.11.2013 byly ve věci zahájeny úkony a osmačtyřicetiletému muži bylo sděleno podezření z přečinu „ublížení na zdraví“ ve stádiu pokusu, za úmyslné jednání pachateli hrozí až tři roky vězení. 
 

Požár kontejnerů Kounov 

 
Dne 5.11.2013 v 04.00 hodin oznámil muž /1963/ z Prahy, že neznámý pachatel dne 5.11.2013 v době od 03.50 hodin do 04.00 hodin dle vyšetřovatele hasičů úmyslně zapálil tři plastové kontejnery v obci Kounov u mostu a restaurace, čímž způsobil škodu přesahující 7.000,- Kč.
 

Krádež čtyř kol z vozidla 

 
Neznámý pachatel v době od 19:30 hodin dne 04.11.2013 do 07:30 hodin dne 05.11.2013 odcizil z osobního motorového vozidla Škoda Fabia čtyři kola s ALU disky. Jednalo se o elektronová kola originál značky Škoda s ALU disky s pěti šrouby, kola byla vybavena letními pneumatikami Continental 195/65 R 15. Při demontáži kol pachatel u vozidla poškodil pravý zadní blatník a to tak, že zde vytvořil rýhu a promáčklinu. Vozidlo bylo v době spáchání přečinu „krádež“ zaparkováno na parkovacím místě před zimním stadionem v obci Rakovník. Tímto jednáním neznámého pachatele byla způsobena škoda na odcizení ve výši 23.000,-Kč a celková škoda na poškození v předběžné výši 2.000,-Kč.

 
 
Zdroj: nprap. Lenka Uriánková    PIS PČR ÚO Beroun a ÚO Rakovník 

Diskuze k článku Krimi z Rakovnicka

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.