Krimi z Rakovnicka - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 9. květen 2024 | Svátek má Ctibor

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Krimi z Rakovnicka

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv z Rakovnicka za uplynulé období.

Datum 04. 10. 2013 Autor Rakovnicko

Krimi z Rakovnicka

Krádež věcí z pozemku je objasněna

 
Policisté obvodního oddělení Nové Strašecí dne 4. 9. 2013 kolem 14.00 hodin přijali oznámení ve věci krádeže kabelů v obci Nové Strašecí. Krádež oznámil pětapadesátiletý muž, který uvedl, že dne 4. září 2013 v době od 08:30 hodin do 12:20 hodin několikrát vnikl na oplocený pozemek jeho domu v obci Nové Strašecí - Pecínově, po překonání vrat na tento pozemek muž se ženou a odtud tito dva odcizili odřezky měděných kabelů, odřezky kabelových tras a nosníků, plastovou přepravku na pivo s prázdnými a plnými lahvemi piva a plastovou zásuvkovou skříň, čímž byla způsobená škoda na odcizení ve výši 1.700,- Kč, škoda na poškození nevznikla. Policisté obvodního oddělení Nové Strašecí v těchto dnech sdělili obvinění dvaatřicetiletému muži z Nového Strašecí a pětadvacetileté ženě z Nového Strašecí sděleno podezření z přečinů „krádeže“ a „porušování domovní svobody“ ve formě pomoci a dne 2.10.2013 byl spis ve zkráceném přípravném řízení předložen na OSZ Rakovník. Za uvedené jednání hrozí pachatelům až tři léta za mřížemi. 
 

Policisté mají pachatele vloupání do restaurace Křivoklát 

 
Policisté obvodního oddělení Křivoklát dne 27.8. 2013 ve 12.30 hodin telefonicky přijali oznámení od čtyřicetiletého muže z Račic, že neznámý pachatel v době od 26.8. 2013 od 14.00 hodin do 27.8. 2013 do 12.15 hodin odcizil z restaurace v obci Městečko, okr. Rakovník plazmový televizor značky SAMSUNG v hodnotě 7.000,- Kč. Policisté obvodního oddělení PČR Křivoklát koncem měsíce září letošního roku tento případ objasnili a sdělili podezření z přečinu „krádež“ dvaatřicetiletému muži z Městečka a osmatřicetileté ženě z Roztok. Dne 2.10.2013 byl spisový materiál předložen na OSZ Rakovník . Za krádež hrozí pachatelům, až dva roky vězení. 
 

Ohrožení výchovy dítěte 

 
Policisté obvodního oddělení Rakovník přijali oznámení ve věci přečinu „ohrožení výchovy dítěte“, kterého se měli dopustit sedmadvacetiletý muž ze Sokolova a devatenáctiletá žena ze Sokolova v měsíci září letošního roku, kdy ve večerních hodinách zanechali na pokoji ubytovny v obci Rakovník bez dozoru svou malou spící dceru a odešli do města Rakovník, odkud se vrátili zpět kolem 22:00 hodiny. Policisté celé oznámení o zanechání dítěte na ubytovně prošetřili v souvislosti s tím, zda uvedeným jednáním byl ohrožen rozumový, citový, nebo mravní vývoj dítěte tím, že závažným způsobem uvedení porušili svou povinnost o ně pečovat nebo jinou svou důležitou povinnost vyplývající z rodičovské zodpovědnosti. V uvedené věci nebyl prokázat trestný čin a v těchto dnech byl spisový materiál odevzdán MěÚ Rakovník OSPOD k projednání přestupku, kterého se uvedení dopustili. Pokud by byl přečin ohrožení výchovy prokázán hrozil by uvedeným trest odnětí svobody až na dva roky. 
 

Jízda pod vlivem alkoholu Jesenice – přestupek 

 
Policisté obvodního oddělení Jesenice dne 03.10.2013 v 04:55 hodin v obci Jesenice na hrázi Velkého rybníka, na silnici č. I/27 zastavili a následně kontrolovali motorové vozidlo Mitsubishi Outlander, které ve směru na Plzeň řídil a z místa řidiče vystoupil třiatřicetiletý muž z Plzně, který hlídce předložil předepsané doklady k řízení a provozu vozidla, kromě dokladu o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. Tím porušil ustanovení dle § 17 odst. 1 zák. č. 168/1999 Sb. Dále se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkohol v dechu přístrojem Alcosensor IV, která byla pozitivní s hodnotou 0,07 o/°° alkoholu v dechu, řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření. Policistům doznal požití tří panáků alkoholu v době od 02.10.2013 od 20:00 hodin do 03.10.2013 do 00:00 hodin. Řidič kromě toho, že před jízdou požil alkohol a dopustil se tak v jeho případě přestupkového jednání se i při jízdě dopustil přestupku, tím, že při jízdě neoprávněně užil za jízdy motorovým vozidlem mlhová světla. 
 

Řídil vozidlo a nadýchal 1,07 promile 

 
Dne 20.9.2013 v 18:34 hodin prováděla hlídka dopravních policistů PČR Rakovník v obci Pavlíkov u vjezdu do areálu bývalého zemědělského družstva a hřiště kontrolu vozidla Ford Fiesta jedoucího ze středu obce Pavlíkov na Všetaty, které řídil a z místa řidiče vystoupil jednašedesátiletý muž, který byl vyzván k provedení dechové zkoušky-odborného měření přístrojem Dräger. Dechová zkouška prokázala 1,12 promile alkoholu v dechu řidiče. Řidič dopravním policistům uvedl, že před jízdou údajně vypil jedno půllitrové nealkoholického piva. Policisté jej vyzvali k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil v Masarykově nemocnici Rakovník. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Dne 3.10.2013 byl přečin „ohrožení pod vlivem návykové látky“ předán na OSZ v Rakovníku.
 

Jel rychle a nadýchal


Řevničov / Dne 02.10.2013 v dopoledních hodinách prováděla hlídka dopravních policistů PČR Rakovník v obci Řevničov na silnici 1. třídy č. 06 měření rychlosti jízdy měřícím zařízením AD9C. V úseku, kde je povolena maximální rychlost 50 km/hod. V 10:22 hodin nahlásila obsluha radaru vozidlo Škoda Superb, které projíždělo měřeným úsekem rychlostí 61 km/hodinu po odečtu možné odchylky 58 km/ hodině. Dopravní policisté vozidlo zastavili a z místa řidiče vystoupil sedmačtyřicetiletý muž z Karlových Varů, který vozidlo řídil. Policisté u řidiče na místě provedli dechovou zkoušku přístrojem DRAGER s pozitivním výsledkem 0,19 alkoholu v jeho dechu. Provedená kontrola dokladů k řidiči a k vozidlu byla bez závad. Řidič policistům uvedl, že dne 01.10.2013 cca od 20:00 hodin do 22:30 hodin vypil asi 0,5 litrů bílého vína. Policisté na místě řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další řízení motorových vozidel. Přestupkové jednání řidiče bude oznámeno na příslušný správní orgán.
 
 
Zdroj: nprap. Lenka Uriánková PIS PČR ÚO Beroun v zast. ÚO Rakovník
 
 
 
Městská policie - nové zprávy
 
   Dne 29.9.2013 v 18.40 hod. bylo na městskou policii tel. oznámeno z marketu v ulici Duk. Hrdinů, že zde mají osobu přistiženou při krádeži. Na místě byl hlídkou zjištěn 23. ti letý muž z Rakovníka, který se pokusil odcizit potraviny v hodnotě cca 400,- Kč. Za přestupek proti
majetku byla uložena bloková pokuta 1.000,- .
 
      Dne 1.10.2013 v 19.15 hod. bylo na městskou policii tel. oznámeno, že v ul. Vysoká dochází k ničení popelnic a rozbíjení oken. Hlídka ve spolupráci s policií ČR se dostavila na místo, kde se podařilo  v ulici V Jamce zadržet jednoho z pachatelů. Jednalo se o  20.ti letého muže z
Rakovníka, který byl pod vlivem alkoholu. Vzhledem k jeho stavu nebyla věc řešena na místě, ale bude předvolán na služebnu městské policie.
 
      Dne 2.10. 2013 ve 20.30 hod. byla městská policie požádána o asistenci při podezření na vloupání do 3. ZŠ na Zátiší. Na místo se ihned vydala hlídka strážníků, kde bylo dále zjištěno, že do okna nad hlavním vchodem vlezl nějaká osoba ze střechy. Při kontaktu školníka této školy, bylo zjištěno, že tou osobou byl on sám protože sundaval z budovy vlajku.
 
 
Zdroj: Město Rakovník

Diskuze k článku Krimi z Rakovnicka

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.