Krimi z Rakovnicka - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 9. květen 2024 | Svátek má Ctibor

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Krimi z Rakovnicka

Krimi

Rakovnicko / Přehled krimi zpráv z Rakovnicka za uplynulé období.

Datum 26. 08. 2013 Autor Rakovnicko

Krimi z Rakovnicka

Dopravní nehoda - se zraněním motorkáře

Dne 23. srpna 2013 po šestnácté hodině došlo k dopravní nehodě mimo obec na silnici 2. třídy v katastru města Rakovník, kdy třiadvacetiletá řidička řídila osobní motorové vozidlo Škoda Felica combi ve směru Rakovník - Lišany, přičemž na přehledném rovném úseku v mírném klesání ve směru jízdy Rakovník - Lišany v lokalitě u zahrádek, začala odbočovat vlevo na místo ležící mimo pozemní komunikaci (odstavná plocha s nezpevněným povrchem - štěrk) a to v době, kdy proti ní ve směru Lišany - Rakovník přijížděl motocykl Yamaha, který řídil čtyřicetiletý muž. Motorkář, na vzniklou situaci zareagoval tak, že začal intenzivně brzdit, ale přesto došlo k vzájemnému střetu, s motocyklem Yamaha narazil pravou přední částí do pravých zadních dveří vozidla Škoda Felica, kdy se motocykl od vozidla odrazil a v pádu přejel vlevo do protisměru a do levého silničního příkopu, kde motocykl havaroval. V době vzájemného střetu bylo vozidlo Škoda Felica, takřka kolmo přes silnici a bylo již přední částí na místě ležícím mimo pozemní komunikaci, respektive dokončovalo odbočování vlevo. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče motocyklu Yamaha, na místě jej ošetřila RLP a k dalšímu vyšetření byl  převezen do Masarykovy nemocnice v Rakovníku. Dále došlo ke zranění nezletilé spolujedoucí ve vozidle Škoda Felicia která seděla vzadu vpravo, při nárazu utrpěla oděrku na krku od bezpečnostního pásu. Alkohol byl u obou účastníků dopravní nehody vyloučen dechovou zkouškou přístrojem DRÄGER. Dopravní nehoda v šetření policistů SDN Rakovník. Způsobená škoda 54.000,-Kč.

 

Krádež šperků

Policisté obvodního oddělení PČR Jesenice přijali dne 24.8.2013 krátce před pátou hodinou odpoledne oznámení prostřednictvím IOS Praha Zbraslav od devatenáctileté dívky, že ji v době od 23.8.2013 od 21:00 hodin do 24.8.2013 do 10:00 hodin neznámý pachatel odcizil z rekreačního zařízení v k. o. obce Čistá, okres Rakovník z neuzamčené chatky zásnubní prsten z bílého kovu s bílým kamínkem a řetízek z bílého kovu s přívěškem ve tvaru srdce zn. Swarovski. Krádeží šperků byla způsobena škoda ve výši 7.400,- Kč.  

 

Vloupání do tělocvičny

Policisté obvodního oddělení Rakovník přijali oznámení ve věci vloupání do tělocvičny, kterého se dopustil neznámý pachatel v době od 14.00 hodin dne 22.8.2013 do 10.30 hodin dne 25.8.2013, kdy vnikl násilím do  budově tělocvičny v Rakovníku, ul. Martinovského. Budovu prohledal, kdy z kabinetu odcizil počítač zn. HP. Jednáním pachatel byla způsobena škoda na poškození ve výši 2.000,- Kč, škoda na odcizení ve výši 12.000,- Kč.

 

Vloupání do vozidla k. o. Lány

Dne 25.8.2013 oznámila na obvodním oddělení PČR Nové Strašecí třiapadesátiletá žena, že jí neznámý pachatel provedl vloupání do osobního vozidla W Sharan, které bylo v době vloupání zaparkované v k. o. obce Lány v době od 15:30 hodin do 17:00 hodin dne 25.8.2013 a to u silnice vedoucí z obce Lány ve směru na Ploskov u místa zvaného Panna Marie, kdy pachatel do vozidla vnikl násilím a z místa před spolujezdcem odcizil peněženku s doklady, platebními kartami, finanční hotovostí, mobilní telefon zn. Samsung a dalšími drobnostmi. Uvedeným jednáním byla způsobená škoda krádeží ve výši 2.000,-Kč a škoda poškozením ve výši 4.000,-Kč.

 

Řídila pod vlivem alkoholu

Policisté obvodního oddělení Jesenice dne 24.8.2013 kolem 01:15 hodin na silnici č. 2295 u vlakového nádraží v obci Čistá, okres Rakovník předepsaným způsobem zastavili motorové vozidlo Mercedes Benz, které řídila a z místa řidiče vystoupila dvaadvacetiletá žena, která hlídce policistů předložila předepsané doklady k řízení a provozu vozidla a na výzvu policistů se podrobila dechové zkoušce na alkohol. Dechovou zkouškou byl v dechu řidičky pomocí přístroje Alcosensor IV naměřena pozitivní hodnota alkoholu 0,52 ‰ alkoholu v dechu. Řidička s naměřenými hodnotami souhlasila a nepožadovala lékařské vyšetření a odběr biologického materiálu. Doznala požití dvou 12°piv. Řidičce byla zakázána další jízda, řidičský průkaz ji byl zadržen. Řidička svým jednáním porušila ustanovení § 5/2b zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů, a tím je podezřelá ze spáchání přestupku dle §125c/1b zák. č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů.

 

Vloupání do rekreační chaty Křivoklát

Policisté obvodního oddělení Křivoklát dne 24.8.2013 v 10.45 hodin přijali oznámení ve věci vloupání do rekreačního objektu ku v obci Křivoklát-Děče, okr. Rakovník. Po příjezdu na místo nahlášené události zjistili, že pachatel v době od  18.8.2013 do 24.8.2013 násilím vnikl do vnitřních prostor rekreační chaty, chatu prohledal a odcizil dva plynové zapalovače a dále vylomil na verandě prkno. Pachatel způsobil škodu ve výši 900,-Kč.

 

Vloupání do autobusu Nové Strašecí

Dne 24. 8. 2013 v 14:00 hodin oznámil na OOP Nové Strašecí třiačtyřicetiletý muž, že neznámý pachatel v době od 20:00 hodin dne 23. 8. 2013 do 14:00 hodin dne 24. 8. 2013 vnikl do areálu v obci Novém Strašecí, ul. J. Šotky a následně překonal násilím zámek od zavazadlového a vnitřního prostoru autobusu Karosa, z vnitřních prostor autobusu odcizil gola sadu a kufr s nářadím, čímž oznamovateli způsobil škodu na poškození ve výši 3.500,- Kč a škodu na odcizení ve výši 2.000,- Kč.

 

Zdroj:    nprap. Lenka Uriánková, PIS PČR ÚO Beroun v zast. ÚO Rakovník

Diskuze k článku Krimi z Rakovnicka

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.