Krimi zprávy z Rakovnicka - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 20. květen 2024 | Svátek má Zbyšek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Krimi zprávy z Rakovnicka

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv z Rakovnicka za poslední období.

Datum 30. 05. 2013 Autor Rakovnicko

Krimi zprávy z Rakovnicka
Kriminalisté měli úspěšný zátah
 
Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Rakovníku, zahájili začátkem listopadu roku 2012, úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a to proti devětatřicetiletému muži z Rakovnicka. Ten je podle kriminalistů podezřelý z toho, že se v katastru obce Mutějovice, měl dopouštět prodeje drogy marihuana a to zatím nezjištěným osobám.
 
    Kriminalisté na případu pracovali několik měsíců.  Jejich práce byla velmi pečlivá, museli být trpělivý a výsledky se konečně dostavily. Dne 20. května letošního roku, byl v podvečerních hodinách, u obce Nesuchyně na Rakovnicku, zadržen již výše uvedený devětatřicetiletý muž, společně se svým komplicem, sedmadvacetiletým mužem z Rakovnicka.  Pracovníci SKPV oba muže zadrželi krátce po tom, co si předali několik desítek gramů marihuany. Oba dva muži byli umístěny do policejní cely. Téhož dne, byl taktéž v podvečerních hodinách, pracovníky SKPV zadržen mezi obcemi Kroučová a Řevničov, pětadvacetiletý muž z Rakovnicka  I on byl umístěn do policejní cely. Další zadržení provedli pracovníci SKPV v katastru obce Vrbice a to pětatřicetiletého muže z Rakovnicka.  V rámci prošetřování případu a následných úkonů trestního řízení, bylo nalezeno dalších několik desítek gramů sušené marihuany, pěstírny marihuany a  další.
 
Sedmadvacetiletý muž byl kriminalisty obviněn z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Muž se ke svému činu doznal. Dne 21. května 2013, byl z policejní cely po provedení základních úkonů trestního řízení, propuštěn na svobodu, kde bude vyčkávat soudu.
Pětadvacetiletý muž byl kriminalisty obviněn z nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kdy muž také svou vinu přiznal a taktéž byl po provedení základních úkonů trestního řízení, propuštěn na svobodu, kde bude vyčkávat soudu.
Devětatřicetiletý muž byl kriminalisty obviněn z nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a i v jeho případě, byl po základních tr. úkonech, propuštěn na svobodu, kde bude vyčkávat soudu.
Poslední ze čtveřice, šestadvacetiletý muž z Rakovnicka, již takové „štěstí“ neměl. Kriminalisté ho obvinili z nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a Okresní soud v Rakovníku, muže poslal do vazební věznice v Praze, kde bude vyčkávat na soud.
 
Téměř tři promile alkoholu
 
   Dne 23. května 2013, kontrolovala hlídka z obvodního oddělení v Rakovníku, v ulici Plzeňská, Rakovník, osobní motorové vozidlo Peugeot 406, které řídil jednapadesátiletý cizinec. Muž hlídce předložil doklady potřebné pro provoz a řízení motorových vozidel na pozemních komunikacích. Při následné dechové zkoušce však muž nadýchal 2,66 a následně při opakované zkoušce, ještě 2,53 promile alkoholu v dechu. 
    Policisté muž další jízdu zakázali a na policejní služebně mu sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 
 
 
Zdroj: nprap. Jana Žáčková, tisková mluvčí rakovnické policie

Diskuze k článku Krimi zprávy z Rakovnicka

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.