Krimi zprávy z Rakovnicka - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 20. květen 2024 | Svátek má Zbyšek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Krimi zprávy z Rakovnicka

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv z Rakovnicka za poslední období.

Datum 21. 05. 2013 Autor Rakovnicko

Krimi zprávy z Rakovnicka
Poškození laku vozidla

   Dne 22. května  2013  v ranních hodinách oznámila čtyřiačtyřicetiletá žena z Kladenska, že jí neznámý pachatel poškodil osobní vozidlo BMW 392C, které stálo zaparkované před domem v obci Nové Strašecí. Pachatel  poškrábal  celý pravý bok vozidla. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na částku cca 30.000,- Kč. Případ prošetřují policisté z místního obvodního oddělení, jako podezření z trestného činu poškození cizí věci.


Řídil motorku se zákazem

     Dne 20. května 2013 ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka z obvodního oddělení Nové Strašecí v katastru obce Srbeč motocykl JAWA, který řídil devatenáctiletý mladík z Kladenska. Tento měl motocykl bez registrační značky a policisté následnou lustrací v evidencích PČR zjistili, že mladík má v  současné době platný zákaz řízení motorových vozidel, který mu uložil Městský úřad ve Slaném a to na dobu jednoho roku s platností od poloviny června roku 2012. Mladíkovi stačilo ještě měsíc vydržet a mohl si za motocykl či osobní vozidlo sednout bez porušení zákona. Policisté řidiči na policejní služebně sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který lze uložit trest odnětí svobody na tři roky. Mladík si tak s největší pravděpodobností ještě několik dalších měsíců nezajezdí.


 
Smrtelný úraz v obci Krupá
 
     Dne 20. května 2013 došlo v odpoledních hodinách v katastru obce Krupá na Rakovnicku k úmrtí čtyřiašedesátiletého muže z Lounska. Tento na jednom z rodinných domů vykonával zednické práce, mezi které patřilo i broušení vrchní fasády. Z tohoto důvodu muž vylezl na lešení, které bylo postavené u domu.  Majitel nemovitosti však muže upozornil, že se na lešení může pohybovat pouze v jeho spodní části, toto muž nerespektoval a vylezl až na jeho horní část, ze které následně z nezjištěných příčin spadl dolů na zem. Bohužel zranění, která si pádem způsobil,  byla smrtelná a jimi na místě ihned podlehl. Přivolaný lékař mohl už jen konstatoval smrt. Dosavadním šetřením nebylo zjištěno žádné cizí zavinění a příčina pádu muže z lešení je nadále předmětem vyšetřování. Případem se zabývá služba kriminální policie a vyšetřování v Rakovníku. 


 
Další řidiči, kteří porušují zákony
 
     Dne 20. května 2013 krátce před druhou hodinou odpolední, prováděla hlídka z dopravního inspektorátu v Rakovníku dohled nad BESIP a to v Rakovníku, ulice Pražská. Zde policisté kontrolovali dodržování předepsané rychlosti. Dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla Mercedes překročil povolenou rychlost v obci 50 km/h, kdy policisté naměřili 61 km/h.  Při následné kontrole bylo ze strany policejní hlídky zjištěno, že řidič má v době řízení platný zákaz a to vydaný Obvodním soudem pro Prahu 2 na dobu 14 měsíců s platností od začátku řijna roku 2012. Orientační dechová zkouška byla negativní.
 
    Druhý hříšník byl policisty z obvodního oddělení v Roztokách kontrolován dne 11. května 2013 v obci Křivoklát. Zde šestadvacetiletý řidič z Kladenska řídil osobní vozidlo Škoda Felicia combi ve směru od obce Zbečno na obec Křivoklát. Hlídce ke kontrole předložil pouze doklady k vozidlu, jiné u sebe řidič neměl. Lustrací v evidencích PČR bylo zjištěno, že muž má v  současné době platný zákaz řízení motorových vozidel a to na dobu 24 měsíců, vydaný Okresním soudem v Kladně, s platností od konce února letošního roku. Ke smůle řidiče byla provedena ještě orientační dechová zkouška, kdy řidič nadýchal 0,08 promile alkoholu v dechu, což mu při jeho prohřešcích ještě přitíží. Oběma hříšníkům policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 


 
Poškození stromů v obci Lány
 
   Neznámý pachatel v době od 17. do 21. května 2013 poškodil v katastru obce Lány zhruba 8 kusů okrasných stromků javoru, které byly vysázeny podél sil. II/236 a to ve směru z obce Lány na obec Stochov. Všech 8 stromků pachatel zlomil v dolní třetině kmenu stromu. Společnosti, která tyto stromky vysadila,  si vyčíslila škodu ve výši cca 25.000,- Kč. Případ policisté z obvodního oddělení z Nového Strašecího případ prošetřují jako poškození cizí věci.



Tragická dopravní nehoda

     Dne 18. května 2013 došlo okolo třinácté hodiny k vážnému střetu osobního vozidla Opel Sintra s pevnou překážkou. Čtyřiašedesátiletý muž jedoucí ve vozidle se stejně starou spolujezdkyní, oba z Prahy, jel po silnici ve směru od obce Kroučová na obec Třeboc. Při projíždění rovného úseku silnice najel pravou stranou vozidla na nezpevněnou část krajnice a následně sjel do příkopu. Zde s vozidlem narazil do dvou stromů. Náraz řidiče uvěznil ve vozidle, kdy vyprostit muže musel až HZS. Bohužel muž nárazem utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl a to ještě v době před samotným vyproštěním z vozidla. Spolujezdkyně při nehodě neutrpěla žádné zranění.  Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda na vozidle vznikla ve výši cca 80.000,- Kč. Příčinu a okolnosti  dopravní nehody nyní prošetřují dopravní policisté. 
 
 
Krádež jízdního kola
 
     Neznámý pachatel dne 15. května 2013 v odpoledních hodinách odcizil v Rakovníku, v ulici Poštovní, před jedním z obchodů jízdní kolo zn. Exe modré barvy. Uvedené kolo stálo opřené o zeď u obchodu.  Pachatel tak svým jednáním způsobil škodu dosahující výše 9.000,- Kč.
     Případ šetřili policisté z obvodního oddělení v Rakovníku, kdy na základě místní  a osobní znalosti a za pomoci svědků kolo ještě téhož dne vypátrali.  Pachatelem byl osmnáctiletý mladík z Rakovnicka, který  byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost potrestán. Kolo bylo nalezeno na jednom z pokojů ubytovny v Rakovníku, kde mladík přespával. Mladý recidivista byl policisty na místě zadržen a umístěn ještě téhož dne, v podvečerních hodinách,  do policejní cely. Kolo bylo navráceno majiteli.  Dne 16. května 2013 sdělili policisté mladíkovi sdělení podezření z přečinu krádeže. Dne 17. května byl podezřelý eskortován k Okresnímu soudu v Rakovníku, dosahující soudce rozhodl o vzetí do vazby. Mladík bude nyní vyčkávat ve vazební věznici v Praze na soud. Hrozí mu odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let. 
 
 
Odcizení jízdního kola
 
     Dne 19. května 2013 v nočních hodinách došlo v katastru obce Újezd nad Zbečnem ke krádeži horského jízdního kola zn. Cube černé barvy.  Pětatřicetiletý majitel z Rakovnicka si kolo nezajistil a měl ho odložené v místech tábořiště zv. Vlčí Jáma. Celková škoda se vyšplhala až na částku 30.000,- Kč. Případ prošetřují policisté z obvodního oddělení v Roztokách jako podezření z trestného činu krádeže. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 
 
 
Zdroj: nprap. Jana Žáčková, tisková mluvčí rakovnické policie
 

Diskuze k článku Krimi zprávy z Rakovnicka

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.