Krimi zprávy z Rakovnicka - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 20. květen 2024 | Svátek má Zbyšek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Krimi zprávy z Rakovnicka

Krimi

Rakovnicko / Přehled vybraných krimi zpráv z Rakovnicka za uplynulé období.

Datum 16. 04. 2013 Autor Rakovnicko

Krimi zprávy z Rakovnicka
Jízda pod vlivem alkoholu
 
Čtyřiapadesátiletý muž z Rakovnicka byl dne 13. dubna 2013, krátce před půlnocí, kontrolován policisty z obvodního oddělení v Novém Strašecí a to v okamžiku, kdy se nacházel u benzínové stanice v ulici Karlovarská, v Novém Strašecí. Muž cestoval ve vozidle Škoda Felicia. Na výzvu se podrobil orientační dechové zkoušce, kdy byla prokázána přítomnost alkoholu v dechu řidiče a to hodnotou 1,99 promile a při opakované zkoušce 1,83 promile alkoholu.
 
Muž se dále prokázal všemi potřebnými doklady, nebylo zjištěno, že by muž měl vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz, muž si vozidlo odstavil a zajistil proti odcizení. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

Vloupání do rekreační chaty
 
Neznámý pachatel se vloupal do rekreační chaty, v katastru obce Velká Buková na Rakovnicku a to v době od 5. do 12. dubna 2013. Zde pachatel z vnitřku chaty odcizil dva kusy brokovnic, stáří cca 50 let, kdy obě brokovnice měli zalité hlavně - tudíž nefunkční. Dále odcizil starožitné předměty. Celkově si tak pachatel přišel na věci v hodnotě 42.000,- Kč. Policisté z obvodního oddělení v Roztokách případ prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí až tři roky odnětí svobody.


 
Za volantem neměli co dělat
 
Policisté z obvodního oddělení Roztoky, kontrolovali dne 12. dubna 2013, v dopoledních hodinách, v obci Křivoklát, osobní motorové vozidlo VW Transporter, které řídil třiačtyřicetiletý muž z Prahy. Tento hlídce, na místě kontroly, nepředložil doklady potřebné pro řízení a provoz motorových vozidel. Lustrací v evidencích Policie ČR bylo zjištěno, že muž má v současné době uložen zákaz řízení motorových vozidel a to na dobu 36 měsíců, které mu uložil Okresní soud v Příbrami, s účinností od poloviny dubna roku 2011. Muž je nyní podezřen z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Druhého hříšníka kontrolovali policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí a to téhož dne, v podvečerních hodinách, a to v Novém Strašecí, ulice Dukelská. Zde pětačtyřicetiletý řidič z Rakovnicka, řídil vozidlo a to v okamžiku, kdy měl vysloven Okresním soudem Kolín, zákaz řízení motorových vozidel a to na dobu 18 měsíců, s platností od začátku listopadu roku 2012. Muž si z rukou policistů na služebně převzal podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.


 
Vloupání do vozidla transportér
 
Neznámý pachatel v době od 12. do 15. dubna 2013, se vloupal do VW Transportér, které bylo zaparkované v Rakovníku, ulice Hálkova, před obytným domem. Pachatel si z vozidla odnesl nářadí, dva kusy vrtačky zn. Hilti, vrtačku zn. Bosch a aku vrtačku zn. Makita. Celkově tak způsobil škodu ve výši cca 40.000,- Kč. Policisté z místního obvodního oddělení případ šetří jako podezření z přečinu krádeže. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


 
Odcizení dřeva
 
V době od 13. do 15. dubna letošního roku, odcizil neznámý pachatel z dřevní skládky v katastru obce Roztoky – Karlov, dřevní lipovou kulatinu a to o objemu 28 m3. Dřevo zde bylo umístěné o délce 4 metry a průměru 25-50 cm. Celkově tak pachatel způsobil společnosti škodu dosahující částky cca 63.000,- Kč. Případ prošetřují policisté z obvodního oddělení v Roztokách, jako podezření z přečinu krádeže, kde pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


Zdroj: nprap. Jana Žáčková, tisková mluvčí rakovnické policie

Diskuze k článku Krimi zprávy z Rakovnicka

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.