Zadrženému 18-ti letému recidivistovi hrozí 3 roky - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 20. květen 2024 | Svátek má Zbyšek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Zadrženému 18-ti letému recidivistovi hrozí 3 roky

Krimi

Rakovnicko / Regionální krimi zprávy - Objasněná vloupání, Vloupání do strojovny.

Datum 08. 04. 2013 Autor Rakovnicko

Zadrženému 18-ti letému recidivistovi hrozí 3 roky
Objasněná vloupání
 
Jak jsme Vás již informovali dříve - neznámý pachatel se vloupal do restauračního zařízení u Husova náměstí v Rakovníku a to v průběhu noci z 25. na 26. února 2013. Nejprve zloděj rozbil jedno z oken a další poškodil, poté z vnitřku restaurace odcizil finanční hotovost ve výši cca 25.000,- Kč, několik láhví různého druhu tvrdého alkoholu, 11 krabic různých druhů sladkých nápojů, Combo na kytaru zn. Vox VT80 se zesílením, nožním spínačem, různé prodlužovací kabely, stojany na kytary a další věci jako oblečení, batohy, kopačky a sportovní potřeby. Celkem tak pachatel majitelce způsobil škodu dosahující částky cca 48.000,- Kč. Případ prošetřují policisté z místního obvodního oddělení jako podezření z trestného činu krádeže. Za uvedený skutek pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
….
A druhý dřívější článek - v noci z 9. na 10. února 2013, neznámý pachatel poškodil jedno z oken pekárny v Rakovníku, ul. V Brance, kam následně vnikl. Poté v prostorách mísírny odcizil 5 kg sýru NIVA a další suroviny potřebné výrobě pokrmů. Celkem tak způsobil škodu převyšující částku 6.000,- Kč. Policisté případ prošetřují jako podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci.

Policistům z místního obvodního oddělení se nyní podařilo šetřením zjistit, že uvedených dvou činů se dopustil teprve osmnáctiletý mladík z Rakovnicka, který pro obdobnou činnost byl již v minulosti trestán. Policisté v uplynulých dnech mladíkovi sdělili podezření z výše uvedených přečinu. Vzhledem k tomu, že v jeho případě se jedná o opakující se skutek a v uplynulých třech letech byl již za obdobný potrestán, hrozí mu nyní trest odnětí svobody nikoliv na dva roky, jak je ve výše uvedené zprávě napsáno, ale tentokrát až na tři roky.
 
 
Další zprávy:
 
 
Vloupání do strojovny
 
V době od 28. března do 2. dubna 2013, poškodil neznámý pachatel vstupní dveře u strojovny seníku ve volně přístupném areálu společnosti sídlící v katastru obce Čistá a zde následně odcizil jeden kus elektromotoru zn. Mez Frenštát o váze 300 kg a dále poškodil nádrž na chlazení mléka z antikoru zn. Paco. Pachatel svým jednáním způsobil zemědělské společnosti škodu cca 31.000,- Kč. Případ prošetřují policisté z obvodního oddělení v Jesenici, jako podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 
 
 
Zdroj: nprap. Jana Žáčková, tisková mluvčí rakovnické policie

Diskuze k článku Zadrženému 18-ti letému recidivistovi hrozí 3 roky

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.