Policie chystá na velikonoční svátky zvýšené dopravní kontroly - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 20. květen 2024 | Svátek má Zbyšek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Policie chystá na velikonoční svátky zvýšené dopravní kontroly

Krimi

Rakovnicko / Již tento pátek, 29. března 2013, se obyvatelé regionu Rakovnicka, ale i ostatních okresů v rámci ČR, setkají se zvýšeným počtem policistů na silnicích.

Datum 27. 03. 2013 Autor Rakovnicko

Policie chystá na velikonoční svátky zvýšené dopravní kontroly
O nadcházející velikonoční svátky se bude konat již tradičně několik bezpečnostních akcí, které se zaměří především na dodržování stanových rychlostí jak v obci, tak i mimo obec, způsobu jízdy, dodržování silničních pravidel v rámci železničních přejezdů, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a samozřejmě dodržování i ostatních ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. V rámci této akce bude samozřejmě probíhat pátrání po osobách, věcech a odcizených vozidlech. Opomenuta nebude ani kontrola, zda řidič není pod vlivem alkoholu či jiné omamné či psychotropní látky.
 
V našem okrese bude již v pátek velmi rušno. Na silnice se ve větším počtu vypraví nejen dopravní policisté, ale i jejich kolegové ze všech obvodních oddělení. S hlídkami se můžou občané setkat téměř všude, ať už přímo ve městech, tak i mimo ně, tedy i na vesničkách v našem regionu. Stanoviště, kde budou policisté na řidiče „číhat“, jsou rozmístěná po celém okrese.
 
Podobné akce budou pokračovat i o víkendu a hlavně o velikonočním pondělí, kdy bude pozornost policistů zaměřena především na alkohol za volantem. Jedním z cílů této akce je předejít či alespoň snížit počet případných dopravních nehod, které právě o takovýchto prodloužených dnech a víkendech jsou velice časté a ve zvýšené míře. Důvodů je mnoho, především však alkohol, únava a nepozornost.
 
Proto by si měli řidiči zkontrolovat svá vozidla, jejich technický stav, povinnou výbavu a hlavně – dodržovat pravidla silničního provozu a neusedat za volant, pokud není jistota, že v krvi není ani trocha zbytkového alkoholu či jiné látky. Při počtu policejních hlídek, by mnozí „hříšníci“ tentokrát nemuseli mít štěstí.

Zdroj: nprap. Jana Žáčková, tisková mluvčí rakovnické policie.

Diskuze k článku Policie chystá na velikonoční svátky zvýšené dopravní kontroly

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.