MS 2010: Česko má hokejové zlato - gratulujeme! - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

MS 2010: Česko má hokejové zlato - gratulujeme!

Sport

MS 2010 Německo / Čeští hokejisté vybojovali zlatou medaili na MS 2010 v hokeji konaném v Německu.

Datum 24. 05. 2010 Autor Rakovnicko

MS 2010: Česko má hokejové zlato - gratulujeme!
Hokejové mistrovství světa opět po 5 letech proslavilo Českou republiku po celém světe. Čeští hokejisté si totiž v nervy drásajícím finále s ruskými hokejisty zajistili další zlato z mistrovství světa. Naposledy získalo Česko zlato před pěti lety.

Hokejisté na letošním mistrovství světa prokázali, že na prvním místě je tým a srdíčko, až poté píle, tvrdá dřina a odříkání. Přesto, že naši neměli na MS v Německu nejsilnější sestavu, protože mnoho hráčů z NHL odřeklo svoji letošní účast, podařilo se jim přes nevyrovnané výsledky v základní části přejít do dalších bojů a díky zázračným gólům v závěrech utkání postoupit do semifinále, kde naši narazili na Švédsko. Po vyrovnání hry, prodloužení a samostatných nájezdech se našim hokejistům podařilo postoupit do finále, kde se naši včera poměřili s Ruskem.

Finále Rusko - Česko
Ale již v první minutě se našim podařilo vstřelit důležitou branku v rozhozené obraně Ruska Jakubem Klepišem po přihrávce Jaromíra Jágra a v zarputilém bránění ruských žihadel na konci druhé třetiny přidat druhý důležitý gól Tomášem Rolinkem po přihrávce Karla Rachůnka. Naši byli v tomto zápase lepší v obraně a nebezpeční v útoku. Na konci třetí třetiny v oslabení hráli ruští hokejisté přesilovku 6 na 3, kterou naši zvládli. Nakonec se ale podařilo ruskému hráči Pavlu Datsjukovi (současně nejlepšímu útočníkovi na světě) vstřelit gól, ale na víc se již Rusové nezmohli. Rusům totiž nezbyl žádný čas. Zápas skončil výsledkem 2:1 pro Čechy. Zlaté medaile českým hráčům předal v neděli po zápase osobně prezident České republiky Václav Klaus.

Za zmínku stojí, že Češi porazili na tomto mistrovství Rusko jako jediný tým.
 
Čeští hokejoví mistři světa v pondělí oslaví zisk titulu s fanoušky ve 14.30 na Staroměstském náměstí v Praze. Od 12.00 tam bude hrát skupina The Apples a Hejmův Žlutý pes. Sluší se ještě dodat, že v těžkých chvílích povodní na Moravě se čeští hokejisté rozhodli pomoci a podpořit tak moravské Troubky, které byly nejvíce postiženy záplavami. O konkrétním způsobu pomoci se jedná.

A za nás za všechny, co jsme sledovali hokejová utkání v Německu - hoši děkujem!
 
Zdroj: internetová média

Diskuze k článku MS 2010: Česko má hokejové zlato - gratulujeme!

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.