2. ročník working testů retrieverů - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 18. duben 2024 | Svátek má Valérie

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

2. ročník working testů retrieverů

Sport

Chrášťany u Rakovníka / Poslední březnový víkend proběhne v prostorách honitby Městských lesů Rakovník v obci Chrášťany 2. ročník soutěže "O pohár starosty města Rakovníka".

Datum 18. 03. 2014 Autor Rakovnicko

2. ročník working testů retrieverů
2. ročník working testů retrieverů v Chrášťanech u Rakovníka
 
V sobotu 29. 3. a v neděli 30. 3. 2014 se v prostorách honitby Městských lesů Rakovník v Chrášťanech u Rakovníka uskuteční již 2. ročník soutěže working testů retrieverů „O pohár starosty města Rakovníka“, kterou pořádá občanské sdružení Retriever Sport CZ.
 
Starosta města Rakovníka Zdeněk Nejdl na základě loňského úspěšného ročníku udělil této akci opět záštitu: „Loňský první ročník soutěže byl úspěšný, jsem rád, že se pořadatelům i účastníkům v Rakovníku líbilo a že se rozhodli u nás uspořádat soutěž i v letošním roce.“
 
Při working testech rozhodčí simulují praktické lovecké situace. Při vlastní soutěži jsou pak psi rozděleni podle dosažené výkonnosti do 4 tříd - E, L, M a S. Zkušení matadoři z výkonnostní třídy "S" tedy začátečníky "neválcují". Soutěž bude probíhat v násl. třídách a časech (vždy uveden čas začátku soutěže pro danou třídu):
 
1) Puppy (E) Class - 29. 3. 2014, 8:30
2) Novice (L) Class - 29. 3. 2014, 13:00
3) Intermediate (M)  Class - 30. 3. 2014, 8:30
4) Open (S) Class - 30. 3. 2014, 13:00 
 
„V loňském roce se na working testy v Rakovníku zúčastnilo 39 startujících, což bylo v loňské sezóně nejvíc ze všech soutěží, které jsme pořádali. Jsme rádi, že nás Město Rakovník podpořilo i v letošním roce, kdy se navíc můžeme těšit také na nejvyšší třídu „S“, která se v loňském roce nesoutěžila,“ říká Miroslav Krejčí, prezident Retriever Sportu.
 
Working testy vznikly ve Velké Británii. Jejich hlavním smyslem je udržení vysoké vycvičenosti retrieverů po celý rok. Uchovávat zvěř pro účely výcviku psů bylo velmi obtížné a tak bylo započato s používáním dummy, což je naplněný plátěný válec standardně vážící 0,5 kg. A protože je člověk tvor soutěživý, chtěli si brzy vůdci a trenéři porovnat úroveň svých psů i mimo hlavní honební sezónu. Hlavní výhodou working testů je to, že dávají všem majitelům retrieverů možnost plně rozvinout pracovní vlohy psů a umožňují jim velice zajímavé společné sportovní vyžití. „Jde o týmovou práci - tým tvoří pár, vůdce a pes. Jejich vzájemné poznání a spolupráce se neustále zdokonaluje - prakticky po celý aktivní život psa,“ doplnil hlavní trenér Retriever Sportu Martin Incédi. 
 
Občanské sdružení Retriever Sport CZ se výcvikem všech plemen retrieverů, organizací tréninků a soutěží formou working testů zabývá od roku 2004. Každoročně pořádá kromě tréninků s českými i zahraničními trenéry také 5 – 6 soutěží WT.



Další informace: http://www.retrieversport.cz
Zdroj: Bc. Alida Štulajterová, tisková mluvčí  mobil: 602 659 145, 313 259 173 e-mail: astulajterova@murako.cz

Diskuze k článku 2. ročník working testů retrieverů

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.