Prudká bouře zasáhla Křivoklátsko - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 23. duben 2024 | Svátek má Vojtěch

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Prudká bouře zasáhla Křivoklátsko

Příroda

Rakovnicko / Silná bouře zasáhla Křivoklátsko v noci z úterý na středu, z předpovědí meteorologů jsme se to ale nedozvěděli..

Datum 28. 08. 2019 Autor Rakovnicko

Prudká bouře zasáhla Křivoklátsko
   Jak bývá zvykem - předpovědím meteorologů se nedá věřit úplně doslova. Podle úterní předpovědi jsme byli informováni o klidném, sic horkém úterý a následně teplé středě s postupným přibýváním lokálních srážek, předpovědi jsou ale jedna věc, realita věc druhá. Horký a dusný letní den vystřídala z úterý na středu v noci náhlá změna počasí. 

     Směrem z jihovýchodu přes Brdy se vytvořila a přihnala silná bouře přecházející přes jihozápadní část Středních Čech a směřující na sever, která zasáhla zejména oblasti Berounska a Křivoklátska. Škody nejsou malé, silný vítr lámal stromy a polámané větve s mokrým popadaným listím, místy i uvolněným kamením způsobily nemalé problémy nejen řidičům jedoucím ve středu v ranních a dopoledních hodinách, na Rakovnicku zejména v okolí řeky Berounky. Na několika místech zasahovali hasiči, aby odklidili popadané stromy a uvolnili průjezd na silnici.

Smršť na silnicích zanechala na mnoha místech souvislou a nebezpečnou vrstvu, silnice byly v některých místech sjízdné jen s velkou opatrností. Situaci komplikovala i hustá mlha zejména v níže položených a lesních úsecích. V katastru obce Skryje udeřily kromě bouře, silného větru a deště také kroupy. Hlášeny budou patrně i další škody na majetku.
 

Zdroj - foto: Rakovnicko.cz

Fotogalerie k článku Prudká bouře zasáhla Křivoklátsko

Prudká bouře zasáhla Křivoklátsko Prudká bouře zasáhla Křivoklátsko

Diskuze k článku Prudká bouře zasáhla Křivoklátsko

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.