Tohle je vysoká škola - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 25. duben 2024 | Svátek má Marek

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Tohle je vysoká škola

Sport

Orlando - Tak se mi splnil sen a stanula jsem bok po boku největším velikánům a legendám Putt-Puttu. Vždyť stačí jen vzpomenout, že někteří z nich se vydali na profesionální dráhu již v roce 1960, jako například Vance Randall, jenž byl v roce 1987 jako první uveden do Síně slávy

Datum 17. 09. 2009 Autor Rakovnicko

Tohle je vysoká škola
 A i další borci by mohli vyučovat na „Vysoké škole hry s golfovým míčkem“, a to včetně těch nejmladších. No, nejmladších... Nejmladší jsem tady samozřejmě já ve svých čtrnácti letech a druhý nejmladší je minimálně dvakrát tak starý. Mezi mladíky patří i pětatřicátníci Kevin Lacey a Matt Mc Caslin, kteří ale profesionálně hrají už od roku 1992 a kteří jsou také ověnčeni řadou titulů.
A ti všichni a celá řada dalších mi dnes dokázali, že prakticky vůbec nic neumím... Dlouho jsem s nimi držela krok, ale na desítku nejlepších bych musela ubrat na kolo tak jeden a půl úderu, na bednu pak dva a půl úderu na kolo! Ano od stupňů vítězů mne dělilo po čtyřech kolech při mém premiérovém turnaji v Putt-Puttu jen deset úderů... Není to sice moc, nicméně je to z mého hlediska hodně.
Abych ale byla konkrétní: pro dnešní premiérový turnaj z „Týdne šampionů“, který nesl název „ProPutters.com“, jsem měla za cíl skončit do pětatřicáté příčky, osahat si turnajové dění a hlavně postoupit do zítřejšího turnaje „PPA Tournament Players Championship“. Krom prvního se mi dvě další záležitosti povedly. Od pětatřicáté příčky mne dělily tři údery, od příčky třetí vzpomínaných deset, tak moc bylo startovní pole vyrovnané. Nakonec jsem skončila alespoň v první padesátce – osmačtyřicátá. Z žen (ostatní ale startují jen v amatérské kategorii) jsem byla nejlepší.
Jsem ráda, že mám premiéru za sebou a snad se budu jen a jen lepšit. Myslím, že jsem nezahrála své maximum. Na lehčím hřišti jsem začala 28, na těžším jsem zahrála 31, na lehčím následně 27 a nakonec na těžším 28. Určitě se dají ty přibližně tři údery na kolo stáhnout.
Nyní už vím, že se jedou všechna čtyři kola v rychlém sledu bez minuty přestávky, což bylo šíleně vyčerpávající, protože opět bylo přes čtyřicet stupňů Celsia a hřiště moc stínu nenabízejí. Ve fyzičce prostě mají muži stále nade mnou značně navrch.
Bohatší jsem ale nejen o zážitek ze hry se vzpomínanými borci, ale i poznatek, jenž jsme tady s tátou a Milanem učinili: Budu-li totiž chtít být jednou nejlepší v mé prioritní disciplíně Adventure golfu, v němž bych chtěla v budoucnu dominovat kategorii Open na US Masters, vede cesta na tento trůn jednoznačně jen a jen přes Putt-Putt.
Historie totiž jasně ukazuje, že od roku 2005, kdy hráči z PPA směli poprvé do naší US PMGA a naopak, dominují na majorech (hlavních turnajích) převážně borci, kteří PPA a Putt- Puttem dlouhodobě prošli!
Ano, natolik je Putt-Putt k ovládání golfového míčku tou již také vzpomínanou „Vysokou školou“.
 
Olivia Prokopová, Orlando, USA

Fotogalerie k článku Tohle je vysoká škola

Tohle je vysoká škola

Diskuze k článku Tohle je vysoká škola

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.