Křest knihy a vernisáž výstavy Listopad 1989 - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 5. květen 2024 | Svátek má Klaudie

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Křest knihy a vernisáž výstavy Listopad 1989

Listopad 1989

Rakovník / V pondělí 16. listopadu proběhl za velké účasti médií a veřejnosti křest knihy Slávy Pilíka Sametový příběh rakovnické revoluce a byla slavnostně zahájena výstava Listopad 1989.

Datum 16. 11. 2009 Autor Rakovnicko

Křest knihy a vernisáž výstavy Listopad 1989
Netradiční zahájení provázelo vernisáž výstavy a křest knihy o událostech před 20 lety. Dav návštěvníků prohnaný kordónem sestávajícím ze studentů se svíčkami a veřejné bezpečnosti, rozhánějící davy, zabavující fotoaparáty a mlátící obušky, zamířil do mansardy Muzea T.G.M. v Rakovníku.

Na místě konání výstavy je možno spatřit historické materiály z doby "Sametové revoluce" a komunistické vlády z Rakovnicka. Výstava je doplněna celou řadou černobílých fotografií, vystaveny jsou kulisy policajtů v dobových uniformách, písemné materiály Občanského fóra, podpisové a petiční listiny, zprávy, ale také dobové plakáty. Na místě nechybí ani dobový výčep s pivem za korunu devadesát. Připraveno bylo také dobové pohoštění - chléb a nakrájené klobásy a další pochutiny.
 
Celou výstavu provázel ředitel muzea František Povolný, který v úvodním slově představil souvislosti a vystavené exponáty, poté předal slovo Slávovi Pilíkovi, autorovi knihy o sametové revoluci v Rakovníku pod názvem "Sametový příběh rakovnické revoluce".
 
Po křtu knihy Slávou Pilíkem - jak jinak než-li rakovnickým pivem - doprovodil celou akci Milan Zimmermann svojí kytarou, foukací harmonikou a zpěvem. Lidé si prohlíželi exponáty, debatovalo se, povídalo, protože na místě se sešlo mnoho tehdejších známých, kamarádů i příznivců z rakovnického Občanského fóra, kteří revoluční dobu prožívali na vlastní kůži.
 
Výstava pokračuje a potrvá až do 3. prosince 2009 a bude nadále doprovázena živou hudbou a připravovanými překvapeními.  Na místě je také možné si zakoupit za pouhých 140,- Kč knihu o sametové revoluci. Všechny návštěvníky srdečně zveme k návštěvě této netradiční výstavy.
 
 
 

Fotogalerie k článku Křest knihy a vernisáž výstavy Listopad 1989

Křest knihy a vernisáž výstavy Listopad 1989 Křest knihy a vernisáž výstavy Listopad 1989 Křest knihy a vernisáž výstavy Listopad 1989 Křest knihy a vernisáž výstavy Listopad 1989 Křest knihy a vernisáž výstavy Listopad 1989

Diskuze k článku Křest knihy a vernisáž výstavy Listopad 1989

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Ivo E-mail ivo.bruzek [a] seznam.cz Komentář vložen 17. 11. 2009, 11:28

Aktuální fotky, aktuální video, nemáš tam víc toho Zimmermanna ?