Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 23. duben 2024 | Svátek má Vojtěch

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie

Kultura

Rakovník / Od 26. 3. do 26. 4. 2015 navštivte výstavu fotografií Jaroslava Pleiera v prostorách Výstavní síně na radnici Rabasovy galerie Rakovník.

Datum 31. 03. 2015 Autor Rakovnicko

Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie

Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie

 
26. března - 26. dubna 2015
Výstavní síň na radnici / Husovo nám. Rakovník
 



Narozen 6. 10. 1956 v Rakovníku, vyučen elektromontérem ve stavebním podniku. Své dětsví strávil na Sýkořici v lesích, na loukách a v lomu. Tady se naučil vnímat přírodu. "Díky svému otci, který také fotil a který mě brával s sebou do temné komory, kde jsem mohl vidět, jak se fotky rodí, jsem získával zkušenosti již od útlého dětství".
 
Roku 1964 vybudovali rodiče nové bydlení v Rakovníku a pro jiné nové záliby už nezbývalo na focení moc času. K focení se Jaroslav dostal až v roce 1987, kdy se mu narodila dcera Martina. Tak se Jaroslavovi podařilo zachytit její život od plínek až po dospělost. Ve focení pokračoval a zachytil tak pomocí fotoaparátu i druhou dceru Veroniku, která přišla na svět v roce 1993. I obě dcery se věnují fotografování a díky nim může Jaroslav realizovat tuto výstavu, protože mu dcery pomáhaly s výběrem fotografií.
 
"Můj první fotoaparát značky Praktika FX jsem zdělil po mém otci. Dalším kouskem byl Nikon FE 10 a Nikon 65. V současnosti fotím Canonem 50D. Rád chodím městem a hledám zajímavé objekty k focení. Občas zajdu k rybníku, k řece nebo do lesa. Můj fotoaparát mě také doprovází na různých kulturních či sportovních akcích, kde se mi naskýtají výborné příležitosti ke zvěčnění emocí lidí známých i neznámých. Mimo jiné rád jezdím po výstavách obrazů, soch a grafik, fotek a dalších objektů a sám jsem nadšeným sběratelem grafiky. Vzhledem k mému zaneprázdnění prací mám ale na své koníčky jen velmi málo času.
 
Fotografie Jaroslava Pleiera již byly několikrát vystaveny na Rakovnickém fotosalonu, který je pořádán rakovnickým fotoklubem Amfora. Již dlouho Jaroslav toužil po vlastní výstavě a podle svých slov je rád, že se mu podařilo nashromáždit a nafotit kvalitní materiál a výstavu uskutečnit.
 
"Doufám, že lidé mé fotky ocení a že pro ně bude výstava fotografií příjemným zážitkem, zároveň bych chtěl poděkovat řediteli Rabasovy galerie Václavu Zoubkovi a jeho kolektivu za možnost uskutečnění této výstavy" komentuje Jaroslav Pleier.

Ve čtvrtek 26. března se uskutečnila vernisáž výstavy za účasti představitelů Rabasovy galerie, návštěvníků a médií. O úvodní slovo se postaral ředitel Rabasovy galerie Václav Zoubek a po krátké řeči Jaroslava Pleiera doprovodila slavnostní zahájení výstavy rakovnická skupina Rychtáři.

Výstava Jaroslav Pleier
 
 
Zdroj: texty, informace: Katalog Jaroslav Pleier Fotografie (c) 2015 Rabasova galerie Rakovník, Rakovnicko.cz
Fotografie: Rakovnický deník, J. Krejčí,

Fotogalerie k článku Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie

Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie

Diskuze k článku Výstava Jaroslav Pleier - Fotografie

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.