Nostalgické vánoce - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Nostalgické vánoce

Kultura

Praha / Unikátní výstavu betlémů připravilo Muzeum Karlova mostu. K vidění jsou i rarity.

Datum 29. 11. 2014 Autor Rakovnicko

Nostalgické vánoce
Symbolicky na první adventní neděli 30. listopadu otevře brány výstava Nostalgické vánoce. Mezi unikátními betlémy je slaměné dílo uznávaného Andrzeje Wrzecionka, který je zapsán v Guinnessově knize rekordů.  
 
Dílo polského výtvarníka je bezkonkurenčně největším exponátem výstavy. Za pozornost ovšem stojí celá sbírka, kterou ve spolupráci s Pražskými Benátkami a Spolkem českých betlemářů tradičně připravilo Muzeum Karlova mostu.
 
„Už je to tradice a troufám si říct, že nic podobného není v čase svátků v Praze a okolí k vidění. Když vidíte postavy Marie, Josefa, Ježíška v nadživotní velikosti, tak to má svoji atmosféru“, říká doc. Milan Zábranský, předseda Spolku českých betlémářů.  
 
Vedle největšího taháku nezapadnou ani díla slavných českých malířů Mikoláše Alše, Josefa Lady, Josefa Weniga či Marie Fischerové-Kvěchové. Samozřejmě je zastoupena i lidová tvořivost a výstava se neomezuje pouze na expozici „klasických“ betlému s postavami a zvířátky. Variací na betlémské téma je v muzeu bezpočet, včetně historických dokumentů o oslavách nejkrásnějších svátků v roce. 
 
Výstava je k vidění v Muzeu Karlova mostu v Praze od 30. 11. 2014 do 3. 2. 2015. Za vstupné pro dospělé zaplatíte 100 Kč, snížené vstupné pro děti, studenty a seniory stojí 50 Kč. Návštěvu si můžete zpestřit také kouzelnou projížďkou loďkou po vlnách Vltavy podél břehů zimní Prahy, zahrnující i lahodné svařené víno a perník. 


 

Diskuze k článku Nostalgické vánoce

Přidat komentář

Vaše jméno: Váš email:

Text komentáře:

Kolik je na jedné ruce prstů? Kontrolná otázka

Žádné komentáře Zatím nebyly vloženy žádné komentáře.