Změna počasí ! - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav

Zpravodajský servis

Zpravodajství

iSEZNAM Rakovnicka

Pamětihodnosti

Paměť regionu

Odkazy

Archiv zpráv

Nejčtenější články
Další články z rubriky

Změna počasí !

Archiv krátkých zpráv

Vysoké mrazy přicházejí, teploty klesají zejména v noci a po ránu může být ledovka

Datum 29. 11. 2012 Autor Rakovnicko

Změna počasí !
Meteorologové varují před sněžením a náledím
 
Policisté z Územního odboru PČR Rakovník upozorňují řidiče na avizovanou razantní změnu počasí, která má do České republiky dorazit během čtvrtečního dne. Ti, kteří nemají ještě přezuté pneumatiky, by tak měli co nejrychleji udělat. Aby tyto řidiče poté na cestě z práce nebo kamkoliv jinam, nepřekvapil padající sníh a ztížené podmínky na silnicích.
 
Meteorologové dále varují před silnými mrazy. I mohou ztížit jízdní vlastnosti na silnicích. Zkontrolujte si, zda máte vozidlo řádně na zimu připravené. Vodu v ostřikovačích, zimní doplňky, silnou baterii a další. Předejdete situacím, kdy vám vozidlo vypoví službu v místech, kde se pomoci těžko domůžete.
 
Prosíme řidiče, aby v případě větší sněhové nadílky a silným mrazům, kdy může docházet k náledím a závějím, byly na svých cestách opravdu opatrní. Jezdit pomalu, s rozvahou či v dostatečném předstihu a nehonili čas na poslední chvíli. O nadcházejícím víkendu budou mnozí vyjíždět mimo město a povětrnostní podmínky nemusí být stále dobré. Proto - opatrnost je namístě.


Zdroj: nprap. Jana Žáčková, policie