Z muzea do muzea parním vlakem trase Lužná-Chomutov a zpět - Rakovnicko.cz

Rakovnicko.cz - regionální portál | Informace, Zprávy, Akce, Katalog firem, Inzeráty, Fotogalerie

Dnes je 6. květen 2024 | Svátek má Radoslav

Z muzea do muzea parním vlakem trase Lužná-Chomutov a zpět

Vložit akci do kalendáře Vložit akci do kalendáře          Prohlížet akce:      « Červen      Červenec      Srpen »

Datum konání akce 05. 07. 2023
Čas konání akce odjezd z Lužné 10:55 hod.
Typ akce Zájezdy / Výlety / Tábory
Místo konání Muzeum ČD Lužná u Rakovníka
Město / Obec Lužná - nádraží
Poznámka O prázdninových středách můžete spojit návštěvu našeho největšího železničního muzea v Lužné u Rakovníka s projížďkou historickým vlakem, který vás doveze do Chomutova, kde bude zpřístupněn železniční depozitář Národního technického muzea.

Až přímo do areálu chomutovského depozitáře vás dopraví historický vlak, který poveze motorová lokomotiva Hektor (T435.0). Tyto lokomotivy se vyráběly v letech 1958 až 1962 pro posun a nákladní vlaky na vedlejších tratích, kde jako první nahrazovaly parní trakci.

Vlak s historickými vozy Bam odjíždí z Lužné u Rakovníka v 10:55 hod. a přes Žatec (11:32 hod.) dojede do Chomutova ve 12:01 hod. Na zpáteční jízdu se motorák vydá z Chomutova ve 14:50 hod. (z areálu depozitáře odjezd už ve 14:30 hod.) a do Lužné s ním přijedete v 16:02 hod.

A kolik stojí jízdné?

zpáteční 300 Kč
děti 6 až 15 let 200 Kč
děti do 6 let zdarma bez nároku na místo k sezení
Ve vlaku neplatí žádné slevy ani jízdní výhody. Nelze přepravovat jízdní kola. Předprodej jízdenek bude zajištěn ve všech pokladnách ČD a v e-shopu ČD. Doprodej ve vlaku.

A co uvidíte v Chomutově? V chomutovském depozitáři Národního technického muzea si můžete prohlédnout téměř sto kolejových vozidel nejrůznějších typů – od parní lokomotivy vyrobené v roce 1870 až po vozidla nových trakcí o celé století novější.

K vidění jsou lokomotivy někdejších Československých státních drah, salonní, osobní i motorové vozy, elektrické a motorové lokomotivy, historické drezíny, ale i vozidla teprve nedávno vyřazená z provozu u Českých drah.

Z vlaku můžete vystoupit také v Žatci a prohlédnout si Chrám chmele a piva – zábavný a lehce poučný komplex s Chmelovým orlojem, labyrintem, erbovní síní, Chmelovým majákem nebo dvoupatrovou dětskou hernou (více zde).

Od žateckého nádraží vás do centra města (na autobus. nádr.) doveze bezplatná autobusová linka (odj. v 11:30 hod.). Bezplatný bus můžete využít i pro cestu z centra města na vlakové nádraží. Z autobusového nádraží odjíždí autobus v 15:00 hod.

Změna jízdního řádu a nasazení vozidel je vyhrazena.
Vstupné 0,- Kč
Kontakt na pořadatele
Telefon
E-mail
Odkaz na web / pozvánka, plakát / http://www.cd.cz/vlakem-na-vylet/vylet/luzna-u-rakovnika-chomutov/historickym-vlakem-z-muzea-do-muzea/17063